Jak długo czekać na odp. Z sko

• Autor wątku Autor wątku sabi2628
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

sabi2628

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
26
Witam, mam pytanie. Ile czeka się na odpowiedz z sko. Odwołanie dotyczyło świadczeń z funduszu alimentacyjnego..dziekuję.

Naprawdę to tyle trwa???????? Dziekuję za odp.

Naprawdę to powinno trwać 1 miesiąc.
Jeśli trwa dłużej, to złóż skargę do WSA.

30 dni (ew 60, ale wtedy i tak informacja o przedłużeniu musi byc doręczona w 30 dni)

Ani 30 dni, ani tym bardziej 60...kluczowym słowem jakiego użyła pytająca jest "odwołanie".
Tak więc 1 miesiąc i nie ma nic do gadania - jak to słusznie raczył mawiać Prezes Banku Zbożowego:cool:

Tylko czy odowłanie do sko, czy "odwołanie" od decyzji sko?
Nie mam pewności czy pojęcie odwołanie zostało użyte w jezyku prawnym czy potocznym :)

Czy jeżeli złożyłam wniosek w organie I instancji o wszczęcie postępowania w związku z wyrokiem TK, ostatnia dec. w tej sprawie była wydana przez SKO, to organ I instancji winien bezzwłocznie przekazać tę sprawę powiadamiając mnie o tym ?
wniosek o wszczęcie postępowania złożyłam dnia 24.11.br i do dzisiaj nie wiem co się dalej dzieje w sprawie. Organ I instancji twierdzi, że zapewne powiadomienie jest w drodze, ale nie jest w stanie okazać mi kopii pisma przewodniego oraz potwierdzenia nadania akt do SKO.Co powinnam zrobić w tej sytuacji i na jakie art. Kpa się powołać?

Powrót