Adres już znalazłam, ale dziękuję za fatygę

i szybką odp.Jak pisać w piśmie do nich, do jakich celów są potrzebne dok.?
Mam jeszcze takie pytanie,mam po dzadku, list z 51r. pisany do Deutsche Dienststelle do Berlina-Wittenau dziadek opisuje w nim cały przebieg służby wojskowej w Wehrmachcie i od 1940r do 1945r, pisze jak został ranny i, że w 45r był w Rezerwelazarett, na liście jest odpowiedź i pieczątka z Deutsche Dienststelle, dziadek pisał więcej takich pism ponieważ wszystkie dok.spalili mu Rusi gdy przyjechał do Polski razem z mundurem, później ciężko mu było, odszukać jakieś dok.Mam też ksiażeczke wojskową,ale po polsku wydana w 1949r. w Katowicach pisze w niej wszysto o służbie w Wehrmachcie jaką funkcje spełniał, i wiele innych szczegułów, jest w niej też rubryka: narodowość wpisana jest Polska to raczej nie wyśle tego, do Koln.Dowiedziałam się też z niej,że w 45r.był w niewoli amerykańskiej, mam nawet taką małą karteczkę Allied Expeditionary Force D.P.Index Card i jest jeszcze jakiś nr.chyba jak był w tej niewoli to taką dostał, nie wiem czy do Koln będzie to ważne??zastanawiam sie nad tym listem czy go nie wysłać tym bardziej,że Koln chce wiedzieć, gdzie przebywał dziadek od 39r. do 45r i chcą adres, ale czy to wystarczy?