H
hemp
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 6
witam, zakupilem mieszkanie w budynku zarzadzanym przez mala wspolnote i od momentu gdy pozostali sasiedzi sie dowiedzieli o nowym lokatorze bylem instruowany jak ja to musze byc cicho i jak cos chce to musze sie pytac i wogole jak ja robie remont to to wszystkim przeszkadza i musze sprzatac i wogole ... w czasie remontu spotkalem sie oczywiscie na zebraniach wspolnoty z lokatorami gdzie juz zobaczylem ze wojna sasiedzka trwa tam na dobre. Okzazuje sie ze jeden z lokatorow uprawia tzw. wolna amerykanke w obrebie calego budynku. Stawia reklamy firmom ktorym wynajmuje swoje lokale itp itd.
Chcialbym zapanowac na tym stanem i chcialbym pomoc reszcie sasiadow (zmeczonym uciazliwym lokatorem) i takze sobie. Czy moge na zebraniu wspolnoty zaproponowac uchwale o koniecznosci wnoszenia oplat z tytulu np. reklam stojacych na wspolnym terenie, czy moge zobowiazac wiekszoscia glosow mieszkancow wspolnoty na podstawie uchwaly zmusic sasiada do sciagniecia kolorowych reklam z zabytkowej elewacji naszego budynku. Wiekszosc dzialan ktore klopotliwy sasiad wcielil w zycie bylo zapocztkowanych jak ja jeszcze nie bylem mieszkancem tego budynku, natomiast wiem na 100% ze zadnych zgod na jego dzialania nie ma.
Dziekuje za pomoc.
Chcialbym zapanowac na tym stanem i chcialbym pomoc reszcie sasiadow (zmeczonym uciazliwym lokatorem) i takze sobie. Czy moge na zebraniu wspolnoty zaproponowac uchwale o koniecznosci wnoszenia oplat z tytulu np. reklam stojacych na wspolnym terenie, czy moge zobowiazac wiekszoscia glosow mieszkancow wspolnoty na podstawie uchwaly zmusic sasiada do sciagniecia kolorowych reklam z zabytkowej elewacji naszego budynku. Wiekszosc dzialan ktore klopotliwy sasiad wcielil w zycie bylo zapocztkowanych jak ja jeszcze nie bylem mieszkancem tego budynku, natomiast wiem na 100% ze zadnych zgod na jego dzialania nie ma.
Dziekuje za pomoc.