Jak jest w z-dzie karnym Hrubieszów?

• Autor wątku Autor wątku Bogusia44
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

Bogusia44

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam
Mój syn odsiaduje wyrok i został przetransportowany do Hrubieszowa. Czy są osoby, których ktoś z bliskich odsiaduje tam wyrok o mógłby mi napisać jak jest w w/w zakładzie karnym? ... Bardzo proszę o jakiekolwiek informacje na ten temat, ponieważ bardzo martwię się o syna... Interesuje mnie jak tam jest z przepustkami, dzwonieniem, widzeniami itp. Syn ma podgrupę p2p... Z góry serdecznie dziękuję i pozdrawiam....

Czy naprawdę nie ma nikogo, kto coś wię na temat ZK Hrubieszów? Bardzo proszę o jakiekolwiek informajce na temat w/w ZK, bo słyszałam bardzo złe opinie o tym Zakładzie...

a więc mój mężczyzna też został tam osadzony... chyba wszyscy nie możemy wyobrazić sobie jak tam jest i martwimy się o bliskich... lecz pewnego dnia napisał że nie jest tam tak najgorzej i że da się wytrzymać... wiadomo że brakuje wolności ale na pewno nie jest tak źle jak nam się tu wydaje ... pozdrawiam

bzdury jakies...Ale tak,pocieszajmy sie wten sposób..No..na pewno w ZK jest lepiej,lepiej niz mieli ludzie osadzeni w Obozie Auschwitz Birkenau....

ingab napisał:
bzdury jakies...

Bzdury to Ty wypisujesz. Skoro dla kogoś warunki w zakładzie karnym nie są najgorsze to widocznie tak jest.
Tak na marginesie dla niektórych ludzi warunki w zk są o wiele lepsze niż mieli na wolności - nie wiem dlaczego jedyne porównanie jakie Ci się nasuwa to obozy koncentracyjne.

Przestan Forg. jak zdrowy człowiek ,normalnie myslący moze napisac,że w ZK jest nie najgorzej...! Mogłabym miec tam atłasowa pościel i łazienke z wanną z dżakuzi ,sniadanie na chińskiej porcelanie, jajko i grzanki,oraz kawę z ekspresu...i nigdy bym nie pwoiedziała,że jest ok. Ze lepiej niz na wolności mieli niektorzy? ...na pewno,ale to nie znaczy,że wolą tam byc.Nadal mówię o normalnym człowieku.
A dlatego koncentracjne,że tam tez byli ludzie , w niewoli... Pozbawieni wolności. Lagry Gułagi...itp.

ingab napisał:
A dlatego koncentracjne,że tam tez byli ludzie , w niewoli... Pozbawieni wolności. Lagry Gułagi...itp.

Ty chyba nie zdajesz sobie do końca sprawy, jakiego używasz porównania - porównując obóz stworzony do masowej eksterminacji ludzi z zakładem karnym.

Wiesz co to znaczy "być w niewoli"? Skazany nie jest niewolnikiem.

Ostatnia edycja:
ingab napisał:
Nadal mówię o normalnym człowieku.

To może przeczytaj wypowiedź, którą komentujesz - tam napisano, że owszem, brakuje wolności ale nie jest najgorzej.
Bo taka jest prawda - podstawowe warunki są zapewnione (lub winny być). I tyle. Sugerujesz, że osoba skazana nie może obiektywnie wypowiedzieć się o otaczającej go rzeczywistości?

Forg, czy Ty nigdy nie przestaniesz dzielic włosa na czworo?
Wiem jak jest w ZK. Pomimo wszelkich dogodności dla osadzonych. I nie mówie doslownie,że osadzony jest jak więzień obozu...Ze jest niewolnikiem...Chrystee...
Osoba skazana,oczywiście,ze może sie wypowiedziec. Jednak nadal,zaden ZK nie jest miejscem o którm mozna napisac,ze nie jest źle...jest spoko itp...Dla bezdomnego,może i tak...bo w koncu coz za zycie on ma na wolnosci,ale jednak...na wolnosci.

Nie lubie takich dyskusji z Toba,bo łapiesz za słówka i oczekujesz wyjaśnień...

ingab napisał:
Jednak nadal,zaden ZK nie jest miejscem o którm mozna napisac,ze nie jest źle...jest spoko itp...

Napisz, że Ty tak nigdy nie powiesz i koniec dyskusji. Bo w tej chwili, mocno nieskładnie i z literówkami próbujesz, jak konkwistadorzy, nawrócić wszystkich na swoją wiarę.

Nawet nie wiesz jak wielu skazanych zk traktuje jako swój drugi dom. Gdzie maja poukładane życie i nie jest im najgorzej.

Nikogo na nic nie próbuję nawrócić...I co ,że z literówkami,jak juz nie masz co napisac to się czepiasz ą i ę.

dajcie spokój . przecież nikt nie pisał że jest pięknie tylko że nie jest najgorzej przecież to nie to samo co wolność wiadomo ... jak któreś z was trafiło do celi z Gejami to napewno tragicznie było. przepraszam za wyrażenie ale nikt nie będzie podważał mojego zdania! ja wiem jak tam jest i dlatego to napisałam. jakoś nikt wcześniej nie odważył sie opowiedziec o swoich uczuciach!

Witam może ktoś mi opisać ZK w Hrubieszowie bo przewieźli tam mojego męża i chciałabym wiedzieć jak tam wyglądają widzenia czy możliwe są widzenia intymne jak z przepustkam i wogóle żeby ktoś troszkę opisał mi ten zk

Powrót