Jak mogę pomóc aresztowanemu

• Autor wątku Autor wątku mag25
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Mag25 wątpię abyś mogłą mu dać kasę do ręki- może mieć przez to kłópoty- kasę możesz mu wpłacić na jego konto aby sam mógł sobie coś kupić w kantynie- ale połowę zabiorą i oddadzą przy wyjściu.

Nie wiem w każdym areszcie jest innaczej cytuje :
Na widzenie mozna wnieść tylko pieniadze i gazety i zdjęcia dla niego...to co kupisz na widzeniu on nie moze zanieść do celi, oprócz gazet i zdjęć, które jak wczesniej wspominałam mozesz mu przynieść (w kantynie nie ma gazet, wiec musisz kupic gdzies na zewnątrz).literka 21
Więc juz nie wiem co myśleć :(

Mag chodziło mi ze pieniądze mozesz wziąść w celu zakupienia mu czegos do jedzenia...nie mozesz mu ich dać.
Zresztą zaraz po widzeniu aresztowani są dokładnie sprawdzani czy nikt im czegoś nieodpowiedniego nie dał.

Ale mozesz wpłacic pieniądze ( na poczekalni w drugim wejsciu jest okienko do wpłacania pieniędzy).Wiedz ze jeśli wpłacasz pieniądze to dostanie tylko połowe (nie jestem pewna co do kwoty, ale chyba do
200 zł) natomiast jeśli wpłacisz wiecej to już nie zabierają.
Te pieniązki które zabierają po wyjsciu z aresztu oczywiście oddają.

Acha widzisz to już wszystko rozumiem. Wpłacam zawsze 400 zł lub ponad to wtedy zabieraja tylko 108 zł

No własnie Mag nie pamiętam jakoś tak jest...
Ale jesli on na tej zelaznej kasie ma chyba ok. 1300 zł to wtedy nie zabierają juz mu nic. :)

[cytat="mag25"]Nie wiem w każdym areszcie jest innaczej cytuje :
Na widzenie mozna wnieść tylko pieniadze i gazety i zdjęcia dla niego...to co kupisz na widzeniu on nie moze zanieść do celi, oprócz gazet i zdjęć, które jak wczesniej wspominałam mozesz mu przynieść (w kantynie nie ma gazet, wiec musisz kupic gdzies na zewnątrz).literka 21
Więc juz nie wiem co myśleć :([/cytat]

W AŚ jest kantyna a w niej wszystko mozna jemu/jej kupic gazety, owoce, papierosy i iwele innych, na widzeniu sa takie katalogi ze spisem co jest w kantynie, ja swojej zawsze kupuje mase gazet, krzyzowek i inne artykuły - ale tak jest w AŚ Katowice ale i w wiekszości AŚ w Polsce tak jest.

Powrót