jak moge sie uchronic przed wylądowaniem na bruku

• Autor wątku Autor wątku olkkka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

olkkka

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
15
jak już pisałam w innych postach mieszkan z ojcem. Ojciec jest właścicielem,dostał budynek przed ślubem, budynek był gospodarczy, ojciec przekwalifikował go na budynek mieszkalny i zamieszkał tu z mamą. Budynek nie jest jeszcze oddany(ciągle jest coś zmieniane i dobudowane ((25LAT)) ) Ja jestem tu zameldowana od zawsze. Mam 23 lata mieszkam tu z mężem (tata zameldował go po naszym ślubie) i naszym dzieckiem (1,5 lat zameldowana przy urodzeniu) . Ostatnio tacie troszke odbija i obawiam sie że chce sie nas z tąd pozbyc. Czy mam prawo sie bac że zostane z tąd wyrzucona razem z mężem i córką??? Jak sie uchronic przed czymś takim??? Była podobna sytuacja u mojego brata przed moim ślubem, ale gdy przyszła komisja z Gminy Ojciec zanotował że jestem tu ja i mam założyc rodzine i razem mamy tu mieszkac(czy to mi pomorze???) acha a dom jest naprawde duży, i jest tu oprucznaszej trujki zameldowany tata i jego brat,ale tylko tymczasowo

właściciel może was wyeksmitować z domu...
jeżeli poczyniliście jakieś nakłądy na remonty i macie na to dowody (ewentualnie ojciec nie zaprzeczy), to możecie całą sprawę przedłużyć, ale nie ma szans, aby ojciec was nie wyeksmitował, kwestia jeszcze czy będzie się wam należał lokal socjalny i wiele innych to jeszcze daleka sprawa

Powrót