G
Gioiaa
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 20
Witam, bardzo prosze o pomoc. Niedawno dostalam pozew o zaplate dlugu. Chce napisac sprzeciw od nakazu zaplaty wydanego w postepowaniu upominawczym, ale nie bardzo wiem jak napisac uzasadnienie. Sytuacja wyglada tak: w grudniu 2013 roku wyjechalam za granice z kolezanka ktora okazala sie falszywa, po powrocie (maj 2015r.) czekalo na mnie kilka listow, z ktorych wynikalo ze jestem konsultantka AVONu i mam u nich dlug na ponad 500 zl, po moich telefomach i e- mailach pisanych do avonu w celu uzyskania umowy na ktorej jest podpis wyzej wymienionej kolezanki (wiem to na pewno) avon sprzedal moj dlug firmie windykacyjnej od ktorej takze bezskutecznie staralam uzyskac umowe ze sfalszowanym podpisem. Poszlam na policje niestety bez umowy. Pan z windykacji odwiedzil mnie w celu zawarcia ugody, pokazalam papierek z policji o wszczeciu postepowania i mialam dac mu znac gdyby sie cos ruszylo w sprawie. Niestety wczesniej dostalam wezwanie z sadu. Jako dowod mam tylko papierek z policji, sfalszowana umowa jest podana do sadu przez firme windykacyjna. Nie wiem jak napisac uzasadnienie, aby zostalo pomyslnie rozpatrzone. (dodam ze wrocilam z zagranicy w ciazy i urodzilam w Polsce, stad moje opozninie) Z gory dziekuje za porade.