Jak napisać wniosek o nie odwieszenie wyroku?

• Autor wątku Autor wątku marta.kel
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

marta.kel

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
12
Jak napisać wniosek o nie odwieszenie wyroku?
Proszę o pomoc 7.04.09 mam sprawę o odwieszenie wyroku, bardzo proszę o jakieś wskazówki dotyczące wniosku o nieodwieszenie wyroku. Pierwszy raz jestem w takiej sytuacji, nigdy nie pisałem żadnego wniosku do sądu i niestety nie mam pojęcia jak się za to zabrać :( Nie stać mnie na radcę prawnego, za miesiąc urodzi mi się dziecko. Bardzo proszę o pomoc!

Jak zwykłe podanie możesz napisac prośbę ale czy to coś da wątpie. Jak sa przesłanki do odwieszenia wyroku to nic nie dadzą wnioski. Napisz:

- imię, nazwisko i adres osoby, która ubiega się,
- oznaczenie sądu, do którego skierowany jest wniosek
- treść:

Wnoszę o nie odwieszanie wykonania kary pozbawienia wolności orzeczonej wyrokiem Sądu ? z dnia ?w sprawie sygn. akt?

- uzasadnienie,
- datę,
- podpis osoby składającej wniosek,

Do wniosku należy dołączyć dowód wpłaty opłaty sądowej oraz załączniki potwierdzające okoliczności wskazane w uzasadnieniu wniosku (np. dokumentację lekarską, zaświadczenia o wysokości zarobków, itp.).

powodzenia

Zgodnie z kodeksem karnym, są przypadki, kiedy sąd odwiesza wyrok obligatoryjnie, albo też może go odwiesić, lub nie.
Nie wszystko jeszcze stracone
Zawsze możesz składać apelację i ewentualnie wnosić o odroczenie a później zawieszenie wykonania kary.
Potrzebowałbym trochę więcej info.
może być mailem: wkmita@gmail.com
pozdrawiam;

popieram kolege z gory masz szanse na zawieszenie wyroku a sad i tak musi go odwiesic widocznie nie podporzadkowales sie jakies karze ktora nalozyl ci sad lub moze miales godziny do odpracowania i na tej podstawie sad odwiesza rowniez odwiesza gdy popelnia sie to samo przestepstwo podczas proby trwania wyroku itp. oplata za taki wniosek wynosi 80zl bynajmniej u mnie jesli chcesz wiecej informacji zapraszam na maila nie jeden raz juz pisalam takie wnioski mojemu bratu i nie tylko
myszka0304@amorki.pl:)

Powrót