Jak napisac?

• Autor wątku Autor wątku dzwandzia
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dzwandzia

Użytkownik
Odpowiedzi
314
Obecnie sie rozwodze (rozwod z orzekaniem o winie zony), nie mam jeszcze podzialu majatku z zona.Do podzielenia jest lokal w centrum miasta (choc bede walczyl o to aby zostal on przydzielony tylko mnie,ale to teraz nie jest wazne),narazie jest on wspolny i zgonie z prawem majatkiem zarzadzamy wspolnie.Niestety moja zona robi co chce i ten lokal wynajela bez mojej zgody i wiedzy osobom trzecim.Chcialbym napisac pozew do sadu,gdyz zgadzam sie na wynajecie lokalu,ale zebysmy obydwoje czerpali korzysci majatkowe z dzierzawy,a nie tylko ona!Czy ktos moglby mi podpowiedziec jak taki pozew napisac,a bylbym wdzieczny za wzor lub pomoc w napisaniu takowego pozwu!

[cytat:1bssxtas]
choc bede walczyl o to aby zostal on przydzielony tylko mnie,
[/cytat:1bssxtas]
Pisząc pozew o rozwód niech Pan zapomni, aby umieszczać wniosek o podział majątku dorobkowego w ramach tego samego postępowania.
Te sprawy można jednocześnie załatwić z rozwodem tylko wtedy kiedy strony są zgodne w tej kwestii, a widać jak na dłoni, że jest to kość niezgody między Wami.
Kro stanowi:
[lex:1bssxtas]Art. 58.
§ 3. (44) Na wniosek jednego z małżonków sąd może w wyroku orzekającym rozwód dokonać podziału majątku wspólnego, jeżeli przeprowadzenie tego podziału nie spowoduje nadmiernej zwłoki w postępowaniu.[/lex:1bssxtas]

Powrót