J
jantola
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 7
Witam, chciałabym się dowiedzieć czy istnieje jakis inny sposób na odebranie dokumnetów z sądu. Kilka miesiecy temu przegrałam sprawę cywilna od której chciałam sie odwołać. Złożyłam wniosek o uzasadnienie i wyrok. Wielokrotnie dowiadywałam sie telefonicznie w sądzie kiedy bęę miała te dokumnety. Bardzo mi na nich zależało. Kiey otrzymałam z sądu informację, że dokumnety zostały wysłane dwa tygodnie wcześniej zaniepokoiłam się, że nadal nie zostały mi doręczone. Pani z sądu uspokoiła mnie i powiedziała abym poczekała ponieważ oni moga reklamować przesyłke dopiero po miesiącu. Kiedy zadzwoniłam po tygoniu dostałam szokującą informację, że dwukrotnie nie odebrałam przesyłki z poczty, dokumenty wróciły do sądu i w tej chwili sprawa jest "zamknieta". Nie mam możliwości do odwołania. Mogę jedynie złożyć "wniosek o przywrócenie terminu" który oczywiście sąd może oddalić. Złozyłam ten wniosek i czekam.
Jak mam się ustrzec przed ponowną tego typu sytuacją. Jak znowu awiza z poczty nie dotrą do mnie ? (nie wiem jak było to mozliwe. Gdyby zagineło jedno awizo, ale dwa ????)
Myślałam o jakimś pismie do sądu, że chce dokumnety odebrac osobiście. Nie wiem jednak czy to jest mozliwe. Pani (zresztą nieuprzejma) w sądzie powiedziała mi że ie ma takiej mozliwości. Dokumenty wysyłane są pocztą. Co robić, prosze o radę. Jak mam zapobieć ponownemu "nieodebraniu" dokumentów z poczty
Pozdrawiam Jolanta
Jak mam się ustrzec przed ponowną tego typu sytuacją. Jak znowu awiza z poczty nie dotrą do mnie ? (nie wiem jak było to mozliwe. Gdyby zagineło jedno awizo, ale dwa ????)
Myślałam o jakimś pismie do sądu, że chce dokumnety odebrac osobiście. Nie wiem jednak czy to jest mozliwe. Pani (zresztą nieuprzejma) w sądzie powiedziała mi że ie ma takiej mozliwości. Dokumenty wysyłane są pocztą. Co robić, prosze o radę. Jak mam zapobieć ponownemu "nieodebraniu" dokumentów z poczty
Pozdrawiam Jolanta