JAK ODPOWIEDZIEĆ NA POZEW O PODWYŻSZENIE ALIM

• Autor wątku Autor wątku dorota1985
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dorota1985

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Błagam o pomoc jestem matką 3 dzieci jedno jest obecnie u swojego ojca bo jak byłam niepełnoletnia to urodziłam i on zabrał mi synka 2 dni temu dostałam pozew o podwyższenie alimentów od ojca dziecka obecnie płace 180zł on zażadał podwyższki do 300zł sama wychowuje 2 dzieci jedno ma 2,5 roku a drugie 3 tygodnie utrzymuje się z renty po rodzicach do puki się ucze i niejestem teraz w stanie płacić wyższych alimentów ojciec napisał że nieutrzymuje kontaktu z dzieckiem a to nieprawda bo to on zabrania mi tego kontaktu a na dodatek dzieli nas odległość 600km jak dzwonie to odkłada słuchawkę i jak prosze o zdjęcia dziecka to też mówi że ich niedostane jak mam odpowiedziećna ten pozew błagam o pomoc z góry dziękuje za pomoc Dorota

Nie bardzo rozumiem z czego utrzymujesz tą dwójkę dzieci,które są przy Tobie.Nie masz na nie zasądzonych żadnych alimentów?Zreszta nieważne.Jeżeli Twoje dochody są niskie i wykarzesz,że nie stać Cię na płacenie wyższych alimentów,to bez obaw.Tym bardziej,że masz teraz malutkie dziecko i nie możesz podjąć pracy, nie ma takiej możliwości,żeby Ci podwyższyli.To z mojego punktu widzenia.Chyba,że ktoś ma na to inny pogląd...

Powrót