Jak odwołać sie od decyzji komisji lekarskiej zus do sądu

• Autor wątku Autor wątku lukas22z
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

lukas22z

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
12
Dzień Dobry.Chciałbym sie odwołac od decyzji komisji lekarskiej zus do sądu.Jak to zrobić? Proszę o jakiś wzór. Mam uznaną chorobe zawodową astme oskrzelową i byłem najpierw u lekarza orzecznika który przyznał mi 10 procent uszczerbku na zdrowiu.Odwołałem sie od tej decyzji ale komisja lekarska nie zmieniła decyzji a uważam ze moj uszczerbek jest wiekszy. Mam dość silne duszności i problemy z oddychaniem przy wysiłku.Jak sie odwołać? Proszę o pomoc !!!!

Nie szukaj wzoru odwołania, napisz swoimi słowami dlaczego sie nie zgadzasz z decyzją komisji, przedstaw swoje argumenty, uzasadnij swoje stanowisko! Odwołanie składasz za posrednictwem ZUS w terminie o ile dobrze pamiętam 30 dni!

Wiem że musze napisać to swoimi słowami ale chciałbym taki ogólny wzór jak to powinno wyglądać.

W lewym górnym rogu piszesz swoje dane/imie, nazwisko, adres/ po prawej stronie tylko troche nizej nazwe sądu, wydział, niżej tak po środku piszesz Odwolanie a pozniej normalnie...Np...Ja nizej podpisany niniejszym odwołuje sie od decyzji ZUS Nr ..... z dnia ..... w sprawie/wpisujesz w jakiej sprawie to jest decyzja/ poniewaz uwazam ją za krzywdzącą/niesłuszną/uzasadniając swoje odwołanie pragnę wyjasnic, co następuje:..... no i tu piszesz wszystko w tej sprawie!Na końcu podpisz.

Powrót