L
lukas_wa
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 5
Witam,
Problem dotyczy odzyskania pieniędzy do których oddania zobowiązał się były współmałżonek na piśmie. pismo spisane w obecności adwokata.
Dokładniejszy opis sprawy.
Podczas małżeństwa wzięłam kredyt (na siebie) na spłatę długów męża.
2 lata temu złożyłam pozew o rozwód z orzeczeniem winy byłego męża (zawiła sprawa)
Po pierwszej sprawie mąż zaczął robić pod górkę. Doszliśmy do porozumienia - ja zmieniam wniosek bez orzekania o winie, on podpisuje zobowiązanie spłaty pozostałego kredytu (kwota ok 12 000 zł).
Tak też się stało.
Zmieniłam pozew, on podpisał zobowiązanie w formie pisemnej w obecności mojego adwokata.
Sprawa rozwodowa się zakończyła rozwodem bez orzekania o winie.
Były mąż oczywiście nie wywiązuje się z zobowiązania.
Przez pierwszych kilka miesięcy po podpisaniu zobowiązania kredyt nie był spłacany - liczyłam że on będzie to spłacał.
Nadszedł czas, kiedy komornik wszedł mi na konto.
Doszłam do porozumienia. Od tego momentu kredyt jest spłacany przeze mnie regularnie.
Były mąż nadal nie spłaca.
Jak wygląda możliwość wyegzekwowania realizacji zobowiązania które podpisał?
W jaki sposób jestem w stanie odzyskać pieniądze?
Aktualnie do spłaty pozostało ok 6000 zł.
Będę wdzięczna za pomoc.
Problem dotyczy odzyskania pieniędzy do których oddania zobowiązał się były współmałżonek na piśmie. pismo spisane w obecności adwokata.
Dokładniejszy opis sprawy.
Podczas małżeństwa wzięłam kredyt (na siebie) na spłatę długów męża.
2 lata temu złożyłam pozew o rozwód z orzeczeniem winy byłego męża (zawiła sprawa)
Po pierwszej sprawie mąż zaczął robić pod górkę. Doszliśmy do porozumienia - ja zmieniam wniosek bez orzekania o winie, on podpisuje zobowiązanie spłaty pozostałego kredytu (kwota ok 12 000 zł).
Tak też się stało.
Zmieniłam pozew, on podpisał zobowiązanie w formie pisemnej w obecności mojego adwokata.
Sprawa rozwodowa się zakończyła rozwodem bez orzekania o winie.
Były mąż oczywiście nie wywiązuje się z zobowiązania.
Przez pierwszych kilka miesięcy po podpisaniu zobowiązania kredyt nie był spłacany - liczyłam że on będzie to spłacał.
Nadszedł czas, kiedy komornik wszedł mi na konto.
Doszłam do porozumienia. Od tego momentu kredyt jest spłacany przeze mnie regularnie.
Były mąż nadal nie spłaca.
Jak wygląda możliwość wyegzekwowania realizacji zobowiązania które podpisał?
W jaki sposób jestem w stanie odzyskać pieniądze?
Aktualnie do spłaty pozostało ok 6000 zł.
Będę wdzięczna za pomoc.