Jak odzyskać pieniądze pożyczone firmie PHU Promotor

• Autor wątku Autor wątku Unreal
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
U

Unreal

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam,
mam nadzieję że dobrze wybrałem dział.

Opiszę pokrótce moją sytuację: Pół roku temu pożyczyłem 5000zł pewnej firmie z Wrocławia. Mieli oni wypłacac mi transze 7% miesiecznie co 3 miesiace a po 6ciu miesiącach mieli mi zwrócic całą pożyczke w ciągu 14 dni roboczych które właśnie mineły. Jako zabezpieczenie mam weksel oraz deklaracje wekslową. Weksel jest poręczony. Firma ma problemu z prokraturą - jest na czarnej liscie KNF'u i po aferze amber gold dobrali sie i do niej(do tej pory wszytsko pięknie działało).

Tutaj moje pytanie: wg jakiej procedury mam zacząć odzyskiwać moje pieniądze. Czy mogę iść odrazu do sądu rejonowego czy najpierw muszę wezwać ową firmę do zapłaty listownie? Telefony nie działają, na maila nikt nie odpisuje. W sumie firma jest mi winna 7000zł.

Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu. Mam oryginał umowy, weksel, oraz deklaracje wekslową. Wszystko podpisane. Status prawny spółki w chwili podpisania umowy to: P.H.U PROMOTOR - z właścicielem oraz dyrektorem finansowym. Pare miesięcy temu firma PHU PROMOTOR
została sprzedana spółce Promotor-Finans - takie informacje widoczne są na ich stronie.

Z góry dziekuje za jakąkolwiek pomoc

Podbijam, bardzo zalezy mi na pomocy

Powrót