Jak odzyskać pieniądze w Irlandi za usługę

• Autor wątku Autor wątku Krzysztof Galus
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Krzysztof Galus

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam,
przeszukuję internet aby dowiedzieć się w jaki sposób odzyskać pieniądze za wykonaną usługę. Niestety bez skutku. Zdarzyło mi się to pierwszy raz. Mam legalnie działającą firmę usługową w Dublinie i pierwszego nieuczciwego klienta. To trochę zbyt dużo pieniędzy aby sobie odpuścić. Bardzo proszę o poradę co zrobić.

chyba tylko w procesie cywilnym ,ale nawet jak wygrasz to kto to ściagnie ?jedyne co mogą Ci leciec odsetki z tytułu start , i można go wciagnąć na listę poprzez Revenue dłuzników czy odsób nie wypłacalnych , warto le listę odszukać aby w przyszłości zanim zaczniesz wykonywać usługę wiedziec z kim masz do czynienia - bo z tego co wiem to raczej przepadła kasa , w Ire nie ma takiej instytucji jak komornik

ale paragrafów na to wszystko Ci nie podeślę
może ktoś jeszcze się w tej sprawie wypowie

Dzięki za odpowiedź. Kto ściągnie kasę za wygrany proces to wiem - Szeryf of Dublin - musi mieć tylko zlecenie ale sam proces to długi czas i pieniądze oraz żadnej pewności na wygraną. Myślę że są szanse na odzyskanie pieniędzy bo osoba ta jest zamożna - posiada kilka nieruchomości. Nie może się spakować i zniknąć. Tylko chciałbym uniknąć tego wszystkiego i liczyłem że możliwe że ktoś już miał podobną sytuację i jest bardziej zorientowany.

Ostatnia edycja:
ordonowna napisał:
bo z tego co wiem to raczej przepadła kasa , w Ire nie ma takiej instytucji jak komornik

Jak to nie ma komornika? Nie zapłać parę mandatów to się przekonasz :)

Powrót