jak odzyskać pieniążki od sia(firma zajmująca się przyznawaniem licencji ochroniarza)

• Autor wątku Autor wątku tomek02.2005
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

tomek02.2005

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Sprawa wygląda następująco, po ukończonym kursie wysłałem aplikacje o licencje wraz z danymi konta bankowego,pobrano pieniążki ponieważ licencja kosztuje 250 f po jakimś czasie odesłano mi list w którym napisali że nie mogą kontynuować procesu przyznawania licencji gdyż w aplikacji nie podałem drugiego imienia którego nie posiadam ,więc napisałem w tejże aplikacji że nie mam tej przyjemności posiadania drugiego imienia i odesłałem tak jak mnie poprosili,potem przysłali mi drugi list wraz z aplikacjąw którym napisali że podpis którym podpisałem sie w aplikacji nie zgadza się z tym którym podpisałem się po ukończonym kursie ,więc poprosili żebym dołączył list z moimi podpisami których używam i żeby potwierdziła(podpisała) to osoba co widzi jak to podpisuje ,zrobiłem i odesłałem wraz aplikacją.Wtedy oni pobrali jeszcze raz kwote 250 f czego nie powinni zrobić,zadzwoniłem do nich i im to wyjaśniłem alerozmowa nie miała sensu bo nie dali mi dojść do słowa powiedzieli że oddzwonią w piątek ale pieniędzy nie odzyskam.W rozmowie jeśli można to tak nazwać pani która ze mną rozmawiała potwierdziła że to ich wina ponieważ w liście od nich nie było dokładnie sformułowane czy odsyłać całą aplikacje a ja myślałem że muszę bo jeżeli podpis nie zgadza się z tym na aplikacji to muszę ją odesłać dla porównania ,no i jeszcze jedna spraw aplikacja jest do ich użytku wewnętrznego a nie dla mnie, a oni nie wiem w jaki sposób stwierdzili że to nowa aplikacja
Jak odzyskać pieniążki z kim porozmawiać na ten temat jestem bezsilny?
dziękuje

Dzwoniłem do prawnika sprawa jest prosta to zwykłe wyłudzenie ,pomoże mi najpierw wysyłając list w którym da im czas na zwrot pieniędzy jeśli to nie zadziała wtedy będziemy się sądzić,ogólnie pomoc prawna tego Pana uspokoiła mnie mam nadzieje że wszystko będzie OK,nawet jeśli wyjdzie mnie to drożej nisz straciłem to i tak będe miał satysfakcje że nie dałem się wycyckać.

Powrót