M
monax83
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Witam
Mam problem a mianowicie 3lata temu wziełam kredyt dla koleżanki która się zobowiązała że mi wszystko zwróci zanim się skończy ten kredyt. Załatwiła poręczyciela i podzieliła się z nim kasą. A ja głupia i naiwna spłacałam ten kredyt , kiedy straciłam pracę nie miałam możliwości dokończyś spłaty a została mi ? do spłaty. Komornik zajął wypłatę poreczyciela i ściągną z niego całą wartość pożyczki. Teraz on do mnie wydzwania i mi grozi - żebym mu wszystko oddała. Ta koleżanka mnie teraz unika a jeszcze wcześniej jak było szystko ok to ją utrzymywałam bo nie miała pracy i wyciągnełam od niej wieże na poczet tej pożyczki.
Jestem już mężatką i nie wim co mam robić.
Jeśli ten poręczyciel wynajmnie komornika to może mi coś zrobić?????
Jak odzyskać swoje pieniądze od tej koleżanki???
Proszę o pomoc!!!
Nie wiem co robic , jak uniknąć komornika? Co zrobić żeby nic mi nie zabrał?
Proszę pomóżcie.
Z góry serdecznie dziękuję!!!!!
Mam problem a mianowicie 3lata temu wziełam kredyt dla koleżanki która się zobowiązała że mi wszystko zwróci zanim się skończy ten kredyt. Załatwiła poręczyciela i podzieliła się z nim kasą. A ja głupia i naiwna spłacałam ten kredyt , kiedy straciłam pracę nie miałam możliwości dokończyś spłaty a została mi ? do spłaty. Komornik zajął wypłatę poreczyciela i ściągną z niego całą wartość pożyczki. Teraz on do mnie wydzwania i mi grozi - żebym mu wszystko oddała. Ta koleżanka mnie teraz unika a jeszcze wcześniej jak było szystko ok to ją utrzymywałam bo nie miała pracy i wyciągnełam od niej wieże na poczet tej pożyczki.
Jestem już mężatką i nie wim co mam robić.
Jeśli ten poręczyciel wynajmnie komornika to może mi coś zrobić?????
Jak odzyskać swoje pieniądze od tej koleżanki???
Proszę o pomoc!!!
Nie wiem co robic , jak uniknąć komornika? Co zrobić żeby nic mi nie zabrał?
Proszę pomóżcie.
Z góry serdecznie dziękuję!!!!!