Jak odzyskać swoje z alimentów

• Autor wątku Autor wątku jarrow72
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jarrow72

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
17
Witam Wszystkich.

Mam takie pytanie jak w temacie, a dokładniej sprawa sie ma następująco:
Pani X wraz z pełnoletnią córką (uczennica szkoły średniej ) utrzymuje się z alimentów po byłym swoim mężu w wysokości 1000 zł. Ma zasądzone 1400 zł ale to by przekroczyło 60 % emerytury jej byłego męża tak więc dostaje owe 1000. Oboje dłużni mi są znaczną kwotę pieniędzy a tytuł wykonawczy (nakaz zapłaty) "jest już w drodze". I tu mam pytanie, czy jej alimenty mogą być poddane egzekucji komorniczej skoro ona z nich się utrzymuje wraz córką, a jej ex-mąż ma zajętą emeryturę na poczet tych właśnie alimentów?

Dziękuję za wszelką pomoc

jak ja dalam do komornika o zalegle alimenty to musialam napisac z czego chce aby sciagali to zakreslilam ze z konta gdzie podalam tylko nazwe banku i zajeli konto ojcu tak dlugo az dostalam cala kwote i w tym czasie niemogl wyplacic ani 1 zl i gdyby pani x miala konto to by le zajeli na twoja prozbe a ona moze jedynie zaplacic cala sume z gury lub podzielic na raty

Dzięki za odpowiedź. Czyli składając wniosek o wszczęcie egzekucji muszę jeszcze dodatkowo określić w jakim banku te konto jest założone, no cóż to już może być mały problem ponieważ pani x mieszka 350 km ode mnie i raczej się tego nie dowiem. Jeszcze raz dzięki za wskazówki[/img]

Powrót