Jak odzyskać wpłaconą zaliczkę od niemieckiej firmy

• Autor wątku Autor wątku kolednik
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kolednik

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam. Bardzo proszę o pomoc. Prowadzę na terenie Polski działalność gospodarczą. Sprowadzam towar z Niemiec, wpłaciłem zaliczkę firmie niemieckiej, ale oni towaru mi nie przysłali. Po miesiącu czasu, napisałem do tej niemieckiej firmy, że towaru już nie chcę, ponieważ straciłem odbiorcę. Oni zobowiązali się oddać pieniądze, ale tego nie zrobili, teraz już nie odbierają ode mnie telefonów. Mam potwierdzenie przelewu, całą korespondencję mailową, w której kilkakrotnie piszą, że wysłali towar, że nie mogą dać numeru nadawczego, ponieważ go nie mają itd, że zwrócą pieniądze, ale szef jest na urlopie itd. Proszę o pomoc co w takiej sytuacji mam począć? Z góry dziękuję za odpowiedź

Witam
jaka suma to jest i z jakich okolic jest ta firma ,jezeli chcesz to moge ci pomoc cos z tym zrobic ale potrzeba szczegolow podaj twoj emai to posle ci moj prywatny tel

Wyznaczyć krótki termin do zapłaty i po upływie terminu złożyć wniosek do sądu o wydanie nakazu zapłaty (Mahnbescheid), to najszybszy sposób na uzyskanie tytułu egzekucyjnego.

Powrót