Witam
Temat niby się powtarza ale w sumie nie znalazłem na forum postu w którym ktoś by się pochwalił sprawą definitywnie zakończoną.
Jak w wielu przypadkach dowiedziałem się dopiero od komornika z Wołomina a właściwie od pracodawcy że wchodzą mi na pensję w sumie 831 zł .Tak się oczywiście stało ponieważ E-Sąd w Lublinie zanim rozpatrzył mój sprzeciw pracodawca musiał przelać pieniądze komornikowi.
Sprawa dotyczy tematu z 2000 r i Cyfry + i podobno niezapłaconego rachunku .Od 2000 r nie mieszkam pod adresem z wezwań Presco i nigdy nie otrzymałem żadnego pisma a z Wizją TV (a nie z Cyfrą która ją kupiła )rozstałem się zgodnie z umową zaraz po przeprowadzce .
Pozwany wnosi:
sprzeciw do przedmiotowego nakazu zapłaty, doręczonego Pozwanemu w dniu 08.10.2012 roku,
o uchylenie powyżej wskazanego nakazu i przekazanie sprawy do ponownego rozpoznania w trybie zwykłym,
o zasądzenie od Powoda na rzecz Pozwanego kosztów postępowania według norm przepisanych.
UZASADNIENIE
Pozwany nie posiada zobowiązań wobec Powoda i nic nie wie o istnieniu i zbyciu jego wierzytelności, której nabywcą jest fundusz securitatae. Zbycie domniemanej wierzytelności mogło nastąpić z naruszeniem prawa, a brak doręczenia dokumentów źródłowych, w szczególności dowodów załączonych w pozwie, uniemożliwia sprecyzowanie sprzeciwu.
Z ostrozności procesowej, Pozwany kwestionuje istnienie domniemanej wierzytelności, zarówno co do zasady jak i wysokości.
W związku z powyższym, Pozwany wnosi o doręczenie wszystkich dokumentów znajdujących się w przedmiotowych aktach od strony 1 do ostatniej.
Ponadto, Pozwany podnosi iż na mocy tytułu wykonawczego opatrzonego klauzulą wykonalności Komornik Sądowy przy SR w Wołominie - ......(sygn. akt komorniczych: ....... wszczął postępowanie egzekucyjne i wyegzekwował już z wynagrodzenia Pozwanego całość zasądzonej kwoty wraz z kosztami postępowania egzekucyjnego.
W tym stanie sprawy, niniejszy sprzeciw jest zasadny i konieczny.
SKUTEK
Sąd w Lublinie 05-11-2012 postanowił
stwierdzić skuteczne wniesienie sprzeciwu i utratę mocy nakazu w całości;
II.przekazać rozpoznanie sprawy do Sądu Rejonowego w ........
Po tym Presco pisze do mnie pismo prosząc o podanie numeru konta w celu zwrotu kwoty otrzymanej od komornika .
Odezwał się także Mości Komornik chce ode mnie jeszcze 45 złw piśmie z datą wcześniejszą niż ostatnia decyzja sądu ale wysłanym już po decyzji o czym z pewnością wiedzieli ,''za przyznanie wierzycielowi kosztów zastępstwa adwokackiego w postępowaniu egzekucyjnym.''
Do pracodawcy z tą samą datą wysłał pismo o ''Umorzeniu postępowania Egzekucyjnego '' jednak do mnie do domu tylko pismo w.w.
Do komornika wysłałem więc decyzję Sądu o skutecznym wniesieniu sprzeciwu do informacji .
Pytanie:
-CZy wysłać do Presco Wezwanie do Zapłaty na całą kwotę którą mi pociągnęli jednorazowo z wypłaty plus koszta korespondencji tej imprezy (zebrało się około 80 zł) ?
-Czy Sąd w mojej mieście może zakończyć definitywnie sprawę na tyle że Presco ani inne hieny nie będą mogły się czepiać mnie już więcej w tej sprawie?