J
janusz ro
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
z poczatkiem 2008 roku rozpoczelem prace dla pewnej firmy i tak szlo calkiem fajnie do konca roku i na poczatku 2009 roku zaproponowano mi ze zatrudnia mnie oficjalnie z wszystkimi przywilejamii i zeczywiscie udalo sie dostalem socjalna ubezpieczeniowa karte , karte podatkowa , karte ubezpieczeniowa itd. W czerwcu zaczelem sie starac o pieniadze na dzieci wyszlo ze o czym zupelnie nie mialem pojecia brakuje mi zezwolenia o prace wiec sie staralem o nia z wynikiem negatywnym i firma wstrzymala mi wyplate choc jeszcze pracowalem dla nich do polowy sierpnia po czym zostalem zwolniony i nie wyplacono mi okolo 4 tys a ja oddalem sprawe do niemieckiego adwokata ktury mi duzo naobiecywal , oczywiscie zoll nalozyl na mnie karektura splacilem i zostalem zupelnie bez srodkow do zycia i na oplacenie mieszkania gdzie juz nazbieraly zaleglosci a czekalo mniejeszcze kolejne 3 miesiace nastepnie podjelem pracejako podmot gospodarczy i charowalem aby splacic zadluzenie. Z koncem roku zjechalem do polski , teraz okazuje sie ze nie mam szans na odzyskanie moich zaleglych wyplat tak twierdzi moj niemiecki adwokad . Co robic moze sa jeszcze inne mozliwosci odyskania tych pieniedzy?