jak poprawnie przygotować duplikat dokumentu kadrowego np. umowy

• Autor wątku Autor wątku dyni
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dyni

Stały bywalec
Odpowiedzi
525
Cześć,
Pracownik zgubił swoją umowę i zwrócił się do nas z prośbą o duplikat. Zaznacze, że mamy elektroniczne teczki pracowników, więc wydrukowałam dokument z eteczki i przybiłam pieczątke 'za zgodność kopii z dokumentacją pracowniczą' + mój podpis. Nie tworze nowego dokumentu, żeby były odreczne podpisy pracodawcy i pracownika. Czy mój sposób sporządzenia duplikatu jest poprawny? Dodatkowo, czy powinnam również przybić swoją imienna pieczątke i/lub ogólną firmową?

jeżeli dokumentacja prowadzona jest elektronicznie to pracodawca wydaje dokumenty pracownikowi jako odwzorowanie cyfrowe sporządzone zgodnie z wymaganiami określonymi w załączniku do rozporządzenia, zapisane w formacie PDF i opatrzone kwalifikowaną pieczęcią elektroniczną lub kwalifikowanym podpisem elektronicznym pracodawcy lub osoby upoważnionej przez pracodawcę potwierdzającym zgodność kopii z dokumentacją pracowniczą.

dyni napisał:
/lub ogólną firmową?
danie stempla firmowego raczej nie boli :) i nie powoduje ze dokument traci ważność czy uznawalność i innch firmach

to powinnam sciągnąć dokument, który mam zapisany w formacie PDF, opatrzyć go moim podpisem kwalifikowanym i dopiero wydrukować? pracownik potrzebuje dokument w papierze. Opcja z przystawieniem pieczątki 'za zgodność kopii z dokumentacją pracowniczą' nie jest wystarczająca?

Powrót