N
nuniez
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 12
Witam, mam zadłużenie za kartę kredytową około 8 tyś. Bank (mbank bre bank) rozwiązał ze mną umowę, sprawa trafiła do sądu i nastąpiło zajęcie wynagrodzenia przez komornika, który zabiera mi z pensji za inne zadłużenia typu podatek od nieruchomości, mandaty i kilka innych sądowych nakazów zapłaty i własnie teraz doszło za ten mbank. Dzwoniłem do działu windykacji w bre banku i chciałem zapytać czy bank jako wierzyciel mógłby "dogadać się" ze mną na spłatę całości bez kosztów komornika i z jakimś umorzeniem odsetek lub jakiejś innej ulgi. Niestety przez telefon dostałem odpowiedź, że bank nie negocjuje żadnych warunków kiedy sprawa jest już u komornika. Moje pytanie brzmi; Czy istnieje jakiś sposób porozumienia się z bankiem w celu spłaty zadłużenia w całości i umorzenia tego co się da? Komornik podliczając to zadłużenie plus koszty itp. wyliczył ponad 11 tyś. zł.
Do tego prowadzi mi jeszcze inne zadłużenia na kwotę około 4 tyś. i zabiera mi z pensji 500 zł miesięcznie.
P.S.
Mam też nieruchomość/działkę za którą mam niezapłacony podatek od nieruchomości, za którą ten właśnie komornik ściąga tęż należność - czy może mi zabrać tę działkę i zlicytować? Chciałbym spłacić ten bank gotówką a resztę niech mi ściąga z wynagrodzenia.
Czy może mi ktoś podpowiedzieć co zrobić?
Do tego prowadzi mi jeszcze inne zadłużenia na kwotę około 4 tyś. i zabiera mi z pensji 500 zł miesięcznie.
P.S.
Mam też nieruchomość/działkę za którą mam niezapłacony podatek od nieruchomości, za którą ten właśnie komornik ściąga tęż należność - czy może mi zabrać tę działkę i zlicytować? Chciałbym spłacić ten bank gotówką a resztę niech mi ściąga z wynagrodzenia.
Czy może mi ktoś podpowiedzieć co zrobić?