Jak sie pozbyć komornika?

• Autor wątku Autor wątku julitka28
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

julitka28

Użytkownik
Odpowiedzi
65
Jak się pozbyć komornika? znajomy nie może się dogadać z wierzycielką.
płaci już regularnie alimenty i ktos mu kiedyś powiedział że można umorzyć postępowanie wpłacając alimenty do przodu za 6 miesiecy. Czy ktoś wie jak takie coś sie załatwia i gdzie?I wogóle jak takie coś wygląda?

Długu nie ma!!!!!! Ale komornik ma ściągać bierzące alimenty i chodzi tu własnie o biezące. Jak je płacić bez udziału komornika bo to jest dodatkowy koszt a wierzycielka powiedziała ze z zemsty za to ze od niej odszedł chce je dostawac przez komornika i stąd moje pytanie bo słyszałam kiedyś coś o 6 miesięcznym depozycie tylko nie bardzo wiemy jak to załatwić a na adokata nie ma juz pieniędzy .

Więc Broker nie wystarczy spłacić dług żeby sie pozbyć komornika :!:

Broker przeczytał tylko temat postu, stąd ta odpowiedź.O depozycie tez coś słyszałam, ale nic bliżej na ten temat nie wiem.

co do depozytu - dot. to egzekucji z wynagrodzenia za pracę :
kpc[cytat:2cuhkuo6]Art. 883. § 1. Zajęcie jest dokonane z chwilą doręczenia wezwania dłużnikowi zajętej wierzytelności.
§ 2. Jednakże dłużnik może żądać umorzenia egzekucji co do świadczeń wymagalnych w przyszłości, jeżeli uiści wszystkie świadczenia wymagalne i złoży do depozytu sądowego sumę równającą się sumie świadczeń periodycznych za sześć miesięcy, z równoczesnym umocowaniem komornika do podejmowania tej sumy. Komornik skorzysta z tego umocowania, gdy stwierdzi, że dłużnik popadł w zwłokę z uiszczeniem świadczeń wymagalnych; równocześnie wszczyna z urzędu egzekucję.
[/cytat:2cuhkuo6]

Powrót