Jak technicznie wygląda egzekucja

• Autor wątku Autor wątku Breitling
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

Breitling

Witam

Dostałem pismo cudem je odebrałem bo nie mieszkam pod danym adresem,okazało się że to dług firma Intrum i nagłówek ponowna egzekucja komornicza.
Sprawdzałem i nakaz zapłaty jest z e-sądu,a pani w słuchawkę na infolini firmy windykacyjnej powiedziała mi,że już dwa razy była egzekucja komornicza.
Nakaz zapłaty z 2013. Czy sprawa dalej pójdzie do sądu czy od razu do komornika i jak długo to trwa zanim mi wejdzie dług na konto.

Jest nakaz zapłaty prawomocny z klauzulą wykonalności to tylko wniosek wierzyciela do komornika i się zacznie zabawa.

Pytanie z innej beczki: czy kiedykolwiek odebrales nakaz i pozew z esadu?

robinson21 napisał:
Jest nakaz zapłaty prawomocny z klauzulą wykonalności to tylko wniosek wierzyciela do komornika i się zacznie zabawa.

Pytanie z innej beczki: czy kiedykolwiek odebrales nakaz i pozew z esadu?

Nakaz zapłaty z 2013 wystarczy to się nie przedawnia?

Kiedyś odebrałem i chciałem to spłacić nawet pismo do nich wysłałem,że chce spłacić.

Janusz.C.M. napisał:
"Na chceniu" :) się skończyło ?
Coś kręcisz.

Napisałem prośbę o umorzenie do firmy windykacyjnej przed pójściem do ZK i chyba mi nie odpisali,ponieważ o tym zapomniałem to było daawno.
Proszę o poradę,nie o ocenę mnie Panie adminie :D

Nie przedawni się nakaz nigdy, o ile będą odpowiednio często wznawiać egzekucję komorniczą

tortellini napisał:
Nie przedawni się nakaz nigdy, o ile będą odpowiednio często wznawiać egzekucję komorniczą

Rozumiem.

A ten nakaz zapłaty z firmy windykacyjnej wysyłają od razu do komornika czy to przez sąd musi przejść?
I czy o koszty wcześniejszych egzekcji komorniczych mogę wnoskować,żeby umorzyli,ponieważ ja nie wiedziałem,że one są pod zły adres było kierowane pismo i to były lata przed zmianą prawa,iż nawet jak nie odbierzesz awizo to uważa się za dostarczone. Wie ktoś?

Powrót