Jak to bedzie wygladało??

• Autor wątku Autor wątku juniorek1985
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
juniorek1985

juniorek1985

Użytkownik
Odpowiedzi
112
Witam miałem rok temu stawic sie do zk nie stawiłem sie przychodzi po mnie policja ale mnie nie ma teraz postanowiłem sie wkoncu sam zgłosic wiec gdzie mam sie zgłosic na policje czy do zk ale nie mam zadnego wezwania??? i jak np nie ma miejsc w zk a ja sie zglosze cZy moge siedziec w as do czasu zwolnienia miejsca??? i po jakim czasie staje sie na komisje dajaca skazanemu podgrupe chciałbym sie dowiedziec jak to wyglada w praktyce??dzieki za odp

Zgłosić się powinieneś do tej jednostki, do której miałeś wcześniejsze wezwanie.
Jeżeli do tego Aresztu / Zakładu Karnego jest Ci zbyt daleko to możesz tez zgłosić się do pierwszej lepszej jednostki Policji. Policjanci uzyskają niezbędną dokumentację, i osadzą Cię w Areszcie / Zakładzie Karnym.

W Aresztach Śledczych są oddziały dla skazanych. Osoby tam przebywające podlegają przepisom dla skazanych a nie dla aresztowanych. Tak więc można cały wyrok odbyć w Areszcie, tylko że na oddziale dla skazanych.

a mozna dostac np grupe p2 na w areszcie la skazanych?

Jeżeli skazany spełnia warunki dla uzyskania odpowiedniej grupy, może dostać każdą podgrupę - także p2.

Jeżeli od daty, w której miałeś się zgłosić do odbycia kary minęło więcej niż rok, proponuję skontaktować się najpierw z Sądem, który wydał wyrok, gdyż po roku dokumentacja związana z osadzeniem jest zwracana z AŚ do Sądu. A na Twoje słowo, że masz karę do odbycia pewnie nikt od razu Cię wolności nie pozbawi - nawet na Policji.

Powrót