E
eplus
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 76
Witam. Mam nie lada klopot. Sprzedalem przez Allegro klientowi towar na sume 950PLN. Klient wplacil pieniadze namoje konto, ja towar wyslalem. Po jakims czasie okazalo sie ze klien towaru nie dostal. Wiec zadzwonilem do firmy kurierskiej z prosba o informacje co sie stalo. Okazalo sie ze takiego adresu nie ma. Zadzwonilem do klienta i on powiedzial ze jest taki adres bo on tam mieszka. Poprosilem go o przeslanie skanu dowodu osobistego z adresem (na dowod dla firmy kurierskiej) ze taki adres jest. Klien mi powiedzial ze nie moze tego zrobic bo nie jest tam meldowany tylko gdzie indziej. Poprosilem go o podanie innego adresu na ktory firma kurierska moglaby wyslac towar. Klien podal mi ten (nowy) adres. Wyslalem fax do firmy kurierskie z prosba o przeadresowanie paczki. I tak tez sie stalo, paczka zostala przadresowana. I tu znowu zonk. Po okolo trzy tygodnie klient dzwoni z pretensja ze paczki nadal nie dostal. Procedura od nowa. Zadzwonilem do firmy kurierskiej co jest grane. Pani na infolinni nagle nie moze znalesc paczki w systemie. Ale po wielkich klotniach okazalo sie ze jednak paczka jest, a kjlien nie odebral towaru pod tym nowym adrsem. I znowu telefon do klienta. On powiedzial ze to nie mozliwe bo zwsze ktos pod tym (nowym)adresem byl.
Wiec sie zdenerwowalem , bo juz nie wiem komu mam wierzyc sprawe skierowalem do Prokuratury zeby wyjasnila co dzieje sie z towarem, czy wogole firma kurierska go jeszcze ma itd. Klienta o tym fakcie poinformowalem, podalem go na swiadka. I bylo wszystko ok do dzis kiedy dostalem pismo od jego prawnika ze jestem przestepca i kieruje sprawe do Sadu.
Prokuratura sprawy nie umorzyla ale tak naprawde to ic sie nie dzieje. Zadnych powiadomien, wezwan nic cisza.
Na wszystko mam dokumenty: dowod wyslania, fax z przekierowaniem przesylki na inny adres itd.
Co moge zrobic w tej sprawie. Prosze o pomoc bo juz zglupialem calkiem.
Pzdr.
Wiec sie zdenerwowalem , bo juz nie wiem komu mam wierzyc sprawe skierowalem do Prokuratury zeby wyjasnila co dzieje sie z towarem, czy wogole firma kurierska go jeszcze ma itd. Klienta o tym fakcie poinformowalem, podalem go na swiadka. I bylo wszystko ok do dzis kiedy dostalem pismo od jego prawnika ze jestem przestepca i kieruje sprawe do Sadu.
Prokuratura sprawy nie umorzyla ale tak naprawde to ic sie nie dzieje. Zadnych powiadomien, wezwan nic cisza.
Na wszystko mam dokumenty: dowod wyslania, fax z przekierowaniem przesylki na inny adres itd.
Co moge zrobic w tej sprawie. Prosze o pomoc bo juz zglupialem calkiem.
Pzdr.