Jak to jest z tym Absolutorium na studiach ?

• Autor wątku Autor wątku kaishaku
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kaishaku

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam serdecznie, jestem na studiach inżynierskich i chciałbym zasięgnąć Waszej rady odnośnie kończenia studiów. Jestem w sytuacji, w której pozaliczałem wszystkie semestry i egzaminy na studiach i został mi wyznaczony termin bronienia pracy dyplomowej, aczkolwiek w tym roku nie jestem w stanie tej pracy obronić, a w przyszłym roku do obrony dojść nie może, ponieważ musiałbym pierw powtarzać zajęcia z poprzednich semestrów (różnice programowe).

Podjąłem decyzję rezygnacji ze studiów i dyplomu i nawet to dla mnie lepiej, bo raz, że ta uczelnia mnie niczego nie nauczyła a wręcz zniechęciła, a dwa, że o pracę zarobkową martwić się nie muszę (to nawet ona nie pozwoliła mi bronienia się w terminie, to było dla mnie ważniejsze). Chciałbym dostać tytuł ukończenia uczelni wyższej bez tytułu, wiem, że nazywa się to absolutorium, aczkolwiek pracownicy rektoratu mówią, że coś takiego nie funkcjonuję. I pojawiam się tutaj prosząc o radę, jednocześnie chcąc uniknąć, że zmarnowałem x czasu i nie obroniłem pracy dyplomowej - moja decyzja, wyszła mi na dobre, aczkolwiek to absolutorium chciałbym mieć.

Czy coś takiego jak absolutorium jeszcze funkcjonuję i mogę z tego skorzystać ? Tymczasem idę szukać dalej. Pozdrawiam.

Nie ma czegoś takiego w przypadku studiów. Studia za ukończone uznaje się wówczas, gdy zostanie obroniona praca. Nie ma obrony = nie skończyłeś studiów.

Powrót