jak to jest z tym jobseekerem

• Autor wątku Autor wątku nightbutterfly
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

nightbutterfly

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
12
pytanie o Jobseekers allowance
witam w londynie jestem 3 lata,obecnie niepracuje i straram sie o jobseeker allowance,zarejestrowalam sie w job centre bylam na spotkaniu i na podpisie,pozniej otrzymalam list z glasgow aby doslac im dokumenty i wrs,zrobilam to poczym wyslali mi decyzje odnosnie nieprzyznania mi jobseeker,gdzie nie ma zadnego uzasadnienia,napisali tylko,ze niemoga mi przyznac poniewaz;law say we cannot pay for you,dodam tez ze pracowalam jako temporary worker i niewiem czy pracowalam w sumie rok bez przerw czy nie,na jakich zasadach odbywa sie ta cala procedura??prosze o jakas pomoc i wyjasnienie

podejrzewam, ze chodzi im o prawo do rezydencji. 12 m-cy w zarejestrowanej pracy? jesli nie to czy jestes czlonkiem rodziny kogos takiego? jesli nie to moze jakie dzieci w edukacji ? jaka byla ta praca przez ostanie trzy lata? ile zarabialas?byc moze kwalifikujesz sie na contribution based jsa Wowczas nie potrzebne prawo do rezydencji. poczytaj na forum bylo juz dosc sporo podobnych sytuacji

Jesli decyzja nieczytelna to zazadaj od statememnt of reasons. pamietaj tez ze masz tylko miesiac na odwolanie.

niewiem,o tym akurat nie ma mowy.owszem 12 mcy w zarejestrowanej pracy ale nie ciaglej tylko z przerwami,nie niejestem czlonkiem rodziny nikogo takiego,nie mam tu rodziny dzieci tez nie,gownie to przez agencje pracy,ile zarabiaam najczesciej 5.73......

nie bardzo rozumiem jak sprawa wygladala z twoim zatrudnieniem..czy ty pracowalas dla jednej agencji z przstojami w rzeczywistej pracy?napisz daty rozpoczecia pracy i daty ewentualnych p45 oraz daty ze swiadectw worker registr scheme. albo idz do cab i niech oni tobie to sprawdza

pracowalam dla kilku agencji z przerwami dluzszymi niz miesiac.zaraz znajde te papiry i napisze

to tak pierwsza praca po przyjezdzie od 7.09.2007 do 18.12.2007 2ga-od 13.01 do 16.05.2008 3cia-20.09.2008 do31.07.2009

reszte posprawdzam do pozniej pojechalam do polski i mnie niebylo tu

dostalam kolejny list z glasgow,pisza w nim ze nie moga mnie sprawdzic i poinnformowali revenue i jesli mam jakis nadplacony podatek,to oddadza,wlasciwie ten list o niczym nie mowi,dziwna sprawa..........

moze sie kwalifikujesz na contribution based jsa jak juz pisalam do tego prawa do rezydencji tobie nie trzeba

we writing to tell you that jobseeker's allowance can count as taxable income,for the period up to 14 september2010 in tax year you received no jobseeker;s allowance

ale ja wlasnie o ten aplikowałam teraz tylko pozostaje income based allowance

znalazlam kolejne p45 z data 07-07-2009 niepamietam dokladnie kiedy zaczelam tam pracowac ale tak we wrzesniu 2008 na bank,wiec niewiem czy cokolwiek mi sie nalezy czy nie??prosze o jakas pomoc bo sie pogubilam w tym juz

nie masz 12 m-cy w wrs, nie masz prawa do rezydencji z innego tytulu, bedzie ciezko, najlepiej jakbys znalazla jakakolwiek pracke na 10 godz tyg. i zarejestrowala w wrs, albo otworz wlasna dzialalnosc - zacznij sprzedawac tiary w internecie albo cios takiego... Wowczas bedziesz miala prawo do rezydencji i ewentualne prawo do zasilkow Pozdro p.s. z ni skladkami idz do cab i popros niech ci sprawdza

sprawdze w cab jak to jest z tymi moimi składkami,a co z income based?jesli odmowili contribution,to moze z tego tytulu mozna cos dostac?jesli wg nich nieplacilam wystarczajacej ilosci skladek to moze o to aplikowac??

Powrót