Jak to jest z tym odliczenie internetu ?

• Autor wątku Autor wątku Andrzej Gdz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Andrzej Gdz

Użytkownik
Odpowiedzi
69
Witam !

Mam pytanko ?

Jak to jest z tym odliczanie Internetu ?

Czy jezeli wydalem na internet 600,00 zl w skali calego roku 2006 to rozumie ze moge sobie odliczyc ta kwote (wiem ze max to 760,00 zl)

Czy jezeli rachunek na Internet jest na mnie i na zone to czy moge ( bedziemy rozliczac sie wspolnie poniewaz mam znikomy dochod 5000,00 zl) w rubryce wydatki na Internet wpisac sobie 600,00 zl oraz rubryce zony rowniez 600,00 zl ?

Czytalem ale nigdzie jasno to nie jest opisane jak to zrobic jezeli rachunek za internet jest wspolny.

Andrzej

Proszę się tylko zastanowić, jak można odliczać po 600 zł, czyli 1200 zł jeśli zapłaciło się tylko 600 zł. Naprawdę jest to bardzo jasno wyjaśnione.
Chyba teraz już Pan zrozumiał, że nie można odliczać więcej niż się wydało.

No tak rzeczywiscie ma Pan racje.

Dziekuje za odpowiedz.

W zwiazku z tym ze faktura jest imienna na mnie oraz na zone to czy te 600,00 zl moge wpisac albo mnie lub zonie czy musze 600,00 zl podzielic przez 2 i solidarnie wpisac kazdemu do PITu 300,00 zl ?

Rozumie ze moge cala sume 600,00 zl wpisac sobie lub zonie lub solidarnie sobie i zonie wpisac po 300,00 zl.

Dziekuje Panu za odpowiedz i pozdrawiam;

Andrzej

Rozliczam się razem z żoną która nie pracowała w 2006r a tym samym nie osiągała dochodów. Rachunki za internet są wystawione tylko na moją żonę, czy w związku z tym mogę odliczyć to od podatku czy nie ?

Wydatków na internet nie odlicza się od podatku tylko od dochodu.
Jeśli faktury są na Pana żonę, która nie miała dochodów, to nie ma od czego odliczyć.

A jeśli jestem studentem i utrzymuję się z kredytu studenckiego - czy mam możliwość ubiegania się o jakiś zwrot?

W gwoli wyjaśnienia, można odliczać cała kwotę za Internet, czy tylko podatek VAT? Jestem osobą fizyczną.

Litości, ludzie - czytajcie. Ileż razy można wyjaśniać tak oczywiste sprawy?

Powrót