Jak to jest z tymi widełkami?

• Autor wątku Autor wątku xxxyz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
X

xxxyz

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Hej,
jak to jest z tymi widełkami wynagrodzeń po zmianie kodeksu? Czy to chodzi tylko o to, że na etapie rekrutacji mam się dowiedzieć ile będę zarabiać - albo widełkowo albo kwotowo, czy mogę rzeczywiście napisać do HRów, że chcę poznać widełki na stanowisku A, B i C? Czy mogę poznać tylko te widełki dla mojego stanowiska?

Dziękuję

Na chwilę obecną wdrożona jest jedynie jawność wynagrodzeń na etapie rekrutacji. Pomimo tego, że termin wdrożenia unijnej dyrektywy pozostałe przepisy w tym jawność wynagrodzeń na poszczególnych stanowiskach nie zostały do tej pory uchwalone.

@Testovironian ,
A czy to oznacza, że w trakcie rekrutacji muszą podać widełki na stanowisku jeśli poproszę, czy tylko mogą? Bo grunt żeby kandydat znał ALBO przyszłą pensję ALBO widełki?
Chodzi mi o to, że jak już poznam kwotę, to mogę od nich wymagać widełek, żeby wiedzieć gdzie się plasuje na skali, czy to dalej tylko "dobra wola" jeśli będę mieć obie informacje?

Muszą podać albo widełki albo konkretną kwotę, którą tobie proponują na dane stanowisko.
Nie ma to nic wspólnego z widełkami innych osób zatrudnionych na tym lub podobnym stanowisku.
Mogą więc podać widełki np. 5÷7 tysięcy a widełki już zatrudnionych mogą być 8÷12 tysięcy.

Powrót