jak to podzielić?

• Autor wątku Autor wątku problematorek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

problematorek

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Witam mam pewien problem. Ponieważ mój tata zmarł niecały rok temu. I po tacie został dom gospodarczy i 9 działek. I mamy problem z podziałem ponieważ mam brata Leszka i drugiego Darka. niestety mój drugi brat Darek jest kaleki i został umieszczony w zakładzie dożywotnim. Mój pierwszy brat Leszek jest opiekunem przyjeżdza on do Darka i go odwiedza. I teraz problem w tym bo mój brat Leszek uważa że powinien dostać dwie trzecie domu i 6 działek z 9 i nie wiem czy on ma racje i jak to podzielić. Proszę o poradę

Każdemu w Was przypada 1/3 spadku.
Możesz złożyć wniosek o dział spadku i zaproponować podział jeżeli nie możecie dojść do porozumienia.

mam jeszcze jedno pytanie czy wszystkie działki które są do podziału dzieli rzeczoznawca czy sąd zleca agenta z nieruchomości

mam jeszcze dwa pytania czy wszystkie działki które są do podziału dzieli rzeczoznawca czy sąd zleca agenta z nieruchomości i czy jeżeli Darek dostanie 1/3 spadku przejmie go dom opieki

Jeżeli się nie porozumiecie komu co ma przypaść to sąd wyznaczy rzeczoznawcę do wyceny i na tej podstawie dokona fizycznego podziału nieruchomości. A co ma zakład opieki do spadku.

to że mój brat Darek znajduje się w zakładzie opieki dorzywotnio i nie wiem czy jeżeli dostanie 1/3 spadku to czy nie przejmie go ten zakład

A niby jak zakład ma przejąć spadek? Twój drugi brat jest jego pełnomocnikiem i powinien dopilnować Waszych interesów.

Powrót