Jak to ugryść ???PKO BP

• Autor wątku Autor wątku mobilek70
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Wypadam z tego forum.Zdecydowana większość udzielających rady to pseudo prawnicy z Kruka,Presco itp.

Ludzie proszą o pomoc jak wybrnąć z problemu a słyszą dług trzeba oddać,komornik puści cie w skarpetkach i tym podobne rady.

Wszystkim z problemami życze aby prędzej czy później się ich pozbyli a pracownikom FW oraz decydentom z PKO BP żeby nażarli sie g....a i zdechli.:D

W założonym przezemnie wątku nie ma żadnych nakazów zapłaty,ani wpisów w KW o zmianie wierzyciela.
Jest tylko informacja banku uzyskana w trakcie próby spłaty zadłużenia że w 2006 roku wierzytelność została sprzedana i bank nie jest zainteresowany spłatą.
Żadnych komorników,FW i tym podobnych rzeczy do chwili obecnej niema.Jest chęć spłaty faktycznego zadłużenia ,ale jak na razie nie ma komu.Bank nie chce,FW się nie dopomina8-)

U mnie po sprawie i piszę to dla wszystkich załamanych.Na sprawie w sądzie (po odwołaniu w upominawczym z e sądu) okazało się że z dochodzonych w pozwie do e sądu blisko 100 tys. zł Ultimo potrafiło przed sądem wykazać 21 tys. zotych całą reszta to odsetki przedawnione.
Adwokat skasował 800 zł.

Dlatego jeszcze raz powtaram :

LUDZIE NIE DAJCIE SIE DYMAĆ !!!!

I nie słuchajcie cwaniaczków na tym forum,dobijają ludzi dla zabawy.:beer::beer::beer:

witam,
Mam problem z PEKAO SA i nie wiem co dalej. Sąd pozbawił wykonalności tytuł wykonawczy (z 2002 roku po tym jak złożyłam powodztwo przeciw egzekucyjne) Nadal jednak jest wpis w BIKu i z tego co widzę w raporcie Pekao nalicza odsetki bo co miesiąc kwota tam powiększa się o ponad 500 zł. Czy jeżeli sąd uznał przedawnienie wierzytelności to nadal bank może naliczać odsetki? Czy w tej samej sprawie bank może wystąpić o nowy tytuł wykonawczy? będę bardzo wdzięczna za pomoc. pozdrawiam

Jeśli sąd uznał przedawnienie znaczy to że wierzyciel nie może sądownie zmusić Ciebie do spłaty tego zadłużenia, nie oznacza to jednak że dług rozpłynął się w powietrzu, on nadal istnieje i może być o tym informacja w BIK, BIG KRD i inne, tak samo z odsetkami - ciągle rosną. Bank może dalej "męczyć" Ciebie o spłatę zadłużenia, może także sprzedać dług jakiejś firmie windykacyjnej. To tak ogólnikowo.

Powrót