Jak to ugryźć ?

• Autor wątku Autor wątku Krzysztof Walaszczyk
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
K

Krzysztof Walaszczyk

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
15
Szanowni Państwo Zdaję sobie sprawę z oryginalności mojej sprawy ale muszę się zwrócić o pomoc w następującej sprawie, ponieważ nikt nie potrafi udzielić mi informacji ani skierować od kompetentnej instytucji.
PRAWO JAZDY zdobyłem 1986 roku. Nie miałem nigdy żadnego wypadku ani kolizji. W dniu 15.09.2006 roku zatrzymano mi PRAWO JAZDY za przekroczenie 25 punktów karnych. Na przekroczenie tych punktów składa się:

- 1 x przekroczenie prędkości 31 do 40 km/h.

- 3 x przekroczenie prędkości od 21 do 30 km/h.

- 1 x nie zapięte pasy.

- 1 x przekroczenie linii podwójnej ciągłej.

- 1 x kierowanie pojazdem nie mając przy sobie wymaganych dokumentów.

Zabrano mi ten dokument i skierowano powtórne egzaminy co przyjąłem ze zrozumieniem. Egzamin teoretyczny zdałem za pierwszym podejściem bez problemu. Egzaminy praktyczne natomiast zdawałem 8 razy za każdym razem z wynikiem negatywnym. Podczas 8 egzaminu egzaminator jadąc samochodem powiedział mi wprost, że ma odgórnie powiedziane, że należy utrudniać życie kierowcom którzy utracili PRAWO JAZDY za punkty karne...po przerwaniu egzaminu wysiadłem z samochodu i już nigdy do egzaminu nie podchodziłem.
W czasach nazwijmy to współczesnych, za przekroczenie 24 punktów karnych kierowca traci PRAWO JAZDY na 3 miesiące....a potem dokument ma zwrócony. Zapytuję uprzejmie czy to jest w porządku ? Czy to jest sprawiedliwe ? I jak ja mam postąpić w mojej sprawie ?

Z poważaniem

K.w.

Możesz zdawać w innym WORD skoro w tym konkretnym Ci nie idzie.

Krzysztof Walaszczyk napisał:
W czasach nazwijmy to współczesnych, za przekroczenie 24 punktów karnych kierowca traci PRAWO JAZDY na 3 miesiące....a potem dokument ma zwrócony.

A czym ty piszesz? W jakim kraju tak jest?

Tak jest w Polsce...w Polsce proszę Pana i nikt nie wie jak to rowikłać.

Pomyliłeś chyba z przekroczeniem prędkości o 50km/h w terenie zabudowanym...

Sednem sprawy jest to dlaczego kiedyś zabierano Prawo Jazdy na zawsze a dzisiaj na 3 miesiące...

Sednem sprawy jest to dlaczego kiedyś zabierano Prawo Jazdy na zawsze a dzisiaj na 3 miesiące...

Zdecyduj się o czym piszesz. I przeczytaj co się dzieje dzisiaj po przekroczeniu limitu 24 punktów karnych przez kierowcę.

Widzi Pan ! Wydaje się to niemożliwe a jednak...nie o 50 km/h tylko tyle ile napisałem...

Chyba dyskusja nie ma sensu. Przeczytaj obowiązujące obecnie przepisy.

Mało tego za przekroczenie 24 punktów idziesz na kurs reedukacyjny....

Mało tego za przekroczenie 24 punktów idziesz na kurs reedukacyjny....

Nie. Nie idziesz.
Chcesz prawnie podyskutować? To zapoznaj się z OBOWIĄZUJĄCYMI przepisami.
TO o czym piszesz podlega temu:
Przepis prawny:
Na podstawie art. 14 ust. 1 ustawy z dnia 9 maja 2018 r. o zmianie ustawy – Prawo o ruchu
drogowym oraz niektórych innych ustaw (Dz. U. poz. 957), przepisu nie stosuje się do czasu wdrożenia rozwiązań technicznych umożliwiających przekazywanie danych na zasadach
określonych w art. 100aa–100aq ustawy z dnia 20 czerwca 1997 r. – Prawo o ruchu drogowym

Przede wszystkim do Mass 1910 - nigdy nie piję. Poza tym, nie jestem prawnikiem i może nie używam języka prawniczego co może niektórych razić - ale to trudno. Szukam wskazówek jak podejść do mojej sprawy która ma poczaątek taki jak opisałem...

Chcesz powiedzieć, że oblewają cię bez powodu? Nie popełniasz żadnego błędu a mimo to nie zdajesz?
Wszystko jest nagrywane i rejestrowane więc bez problemu po takim egzaminie gdzie zły egzaminator się uwział się odwołasz.

Podaj przykłady za co ciebie oblano.

Szanowny Panie. Ja zdawałem 7 razy. Podczas zw 7 razem jazdy zapytałem obok siedzącego instruktora jak to możliwe, że ja zdaję 7 raz i nie mogę zdać a mam Prawo Jazdy od 1986 roku i jeździłem bezwypadkowo. A on mi na to odpowiedział: cytat: "My mamy przykazane celowo utrudniać życie kierowcom którzy stracili Prawo Jazdy za punkty."
To był mój ostatni raz kiedy chciałem zdać egzamin. Od tamtego momentu poruszam się samochodem bez Prawa Prawa jazdy i w Czerwcu 2026 roku będę obchodził rocznicę 20 lecia poruszania się samchoden bez Prawa Jazdy.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót