K
krucha97
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Witam, mam pytanie co muszę zrobić żeby nie przeszły na mnie dlogi za mieszkanie, w marcu kończę 18 lat.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jeśli to mieszkanie komunalne, to tylko wyprowadzenie się z mieszkania Cię przed tymi przyszłymi długami mieszkaniowymi uchroni (będziesz jednak odpowiedzialny tylko za zadłużenie, które powstanie po ukończeniu przez Ciebie 18 lat, nie wcześniej).krucha97 napisał:żeby nie przeszły na mnie dlogi za mieszkanie, w marcu kończę 18 lat.
Częściowo pisze dobrze. Jej chodzi o długi spadkowe. A własnego długu - jeśli to mieszkanie komunalne - mozna uniknąć tylko się wyprowadzającuzasadnienie napisał:PS. Brzesia raczej nie wie, o czym pisze. Sieje tylko zamieszanie.
Tak, ale przecież nie odpowiada na pytanie, ale wykracza poza nie. W ten sposób sieje tylko zamieszanie. Może i chce dobrze, ale dobrymi chęciami piekło...marian.pazdzioch napisał:Częściowo pisze dobrze.
Nie pisz bzdur! Tu przeciez nie o spadek chodzi, a o ewentualną odpowiedzialność solidarną.Nagolasa napisał:przyjmij z dobrodziejstwem inwentarza