P
PanPawelek
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 56
Witam, mam takie nietypowe pytanie. Jak uchronić się przed kradzieżą tożsamości? Mój brat jest do mnie bardzo podobny (tylko nieco grubszy.) I sytuacja wygląda tak, że już od jakiegoś dłuższego czasu wiem, że zadłuza siebie jak tylko może. Wiem na pewno, że ma kredyt na 50 tysięcy, ale podejrzewam, że jest tego duzo wiecej. Ostatnio na wspolnej rodzinnej poczcie zauwazylem tak samo, ze przychodza same emaile od jakiś pożyczkodawców gdzie padają kwoty kilkaset tysiecy, wszelkie dofinansowania itp - nie bez powodu przychodza tylko takiej kategorii emaile.
Wiem tak samo, ze ojciec pomaga mu generowac falszywy obrot, czyli de facto jest bezrobotny a ojciec, ktory ma firme 'sztucznie' generuje mu przychody, zeby pewnie dostawal jak najlepsze oferty kredytowe. W skrocie jestem przeciwienstwem brata, mam sporo oszczednosci, zero kredytow - wiec z ojcem beda mieli dwie korzysci w jednym. Prawdopodobnie tez jest w posiadaniu zdjec mojego dowodu osobistego + posiadaniu odciskow palcow. Oczywiscie moge zrobic nowy dowod, ale czy to wystarczy? Przeciez teoretycznie brat moze zrobic to samo? Co moge zrobic, zeby zabezpieczyc sie przed takimi okolicznosciami?
Wiem tak samo, ze ojciec pomaga mu generowac falszywy obrot, czyli de facto jest bezrobotny a ojciec, ktory ma firme 'sztucznie' generuje mu przychody, zeby pewnie dostawal jak najlepsze oferty kredytowe. W skrocie jestem przeciwienstwem brata, mam sporo oszczednosci, zero kredytow - wiec z ojcem beda mieli dwie korzysci w jednym. Prawdopodobnie tez jest w posiadaniu zdjec mojego dowodu osobistego + posiadaniu odciskow palcow. Oczywiscie moge zrobic nowy dowod, ale czy to wystarczy? Przeciez teoretycznie brat moze zrobic to samo? Co moge zrobic, zeby zabezpieczyc sie przed takimi okolicznosciami?
Ostatnia edycja: