jak ukarać matkę?

• Autor wątku Autor wątku karolinka23
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

karolinka23

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
20
witam mam pytanie, moja mama w sierpni 2008 wyszła z domu i zostawiła 6 dzieci w wieku od 4 do 12 lat.dzieci zostały pod opieką mojego ojczyma do którego nie mam zaufania. nie chcę aby dzieci trafiły do domu dziecka bo to najgorsze co może być, chciałabym bardzo ukarać matkę za to że zostawiła maluchy, sama mam dwoję dzieci i nie mogę sie opiekować rodzeństwem codziennie.moje pytanie jest następujące czy jest jakieś prawo które by skazało moją matkę dodam że ojczym tego nie chce a ja o tym mażę pomuście jeśli możecie

Droga Karolino.Kodeks Rodzinny i Opiekuńczy wyraźnie mówi że za porzucenie małoletnich dzieci są konsekwencje.Pozbawienie lub ograniczenie praw rodzicielskich,w dalszej konsekwencji grozi pobyt za kratami.nie przytoczę Ci teraz artykółów i paragrafów ale niedawno o tym czytałam na innym forum.wgryź się w temat.

corveta.31 napisał:
Droga Karolino.Kodeks Rodzinny i Opiekuńczy wyraźnie mówi że za porzucenie małoletnich dzieci są konsekwencje.
co za bzdury ! - dzieci były caly czas przecież pod opieką ojczyma... a ,że załozycielka tematu jest z nim skonfliktowana jest bez znaczenia ...dzieci opiekę miały...!

Powrót