jak uniewaznic polise ubezpieczeniową

• Autor wątku Autor wątku PoPrstuKarola
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

PoPrstuKarola

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
witam
mam jak dla mnie bardzo powazny problem. 2lata temu ubezpieczylam auto z <teraz juz moim bylym> chlopakiem. umowa kupna auta byla na mnie i jego mame jednak do przerejestrowania auta nie doszlo. dowod rejestracyjny byl <nie wiem jak to wyglada na dzien dzisiejszy> na poprzedniego wlasciciela a ubezpieczenie oraz podatek od wzbogacenia bylo placone rowniez na mnie i niedoszlą teściową. Problem jest tego typu ze nie mam rzadnego kontaktu z nikim z tamtej rodziny, on jezdzi nadal tym autem i ubezpieczenie to nadal jest na mnie. jak moge je uniewaznic nie posiadając rzadnych dokumentow auta? posze o pomoc poniewaz on jezdzi "nieostroznie" i dostaje rozne pisma z ubezpieczalni o wyplacaniu odszkodowan z polisy co w konsekwencji prowadzi do likwidacji moich znizek...
Co moge zrobic w takiej sytuacji?

Możesz osobiście wybrać się do któregoś agenta i wypowiedzieć tę umowę, ale musisz znać numer polisy (bez tego będzie kłopot). Głowy nie dam, że nie będzie trzeba okazać oryginału, ale jak spróbujesz, to będzie wiadomo. Zawsze możesz powiedzieć, że zgubiłaś albo, że Ci ją skradziono razem z innymi dokumentami.

Tak, jak wspomniał "13Homer" .
W większości zakładów ubezpieczeniowych od ręki sami mogą sprawdzić w swojej bazie danych na kogo jest polisa - wystarczy, że posiadasz dowód (dla ewentualnego okazania) i znasz nr rej. samochodu.
Unieważnić z datą wsteczną się nie da ale może możesz zrezygnować z datą złożenia oświadczenia.

jutro tam pojde i mam nadzieje ze sie uda :wow:
dziękuje bardzo za pomoc :ooo:

Powrót