K
Krzychu78
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 9
Chce otworzyc strone z moimi modelami 3d na sprzedarz. Modele sa moje, ale czesto inspirowane prawdziwymi produktami typu architektonicznego, wystroju wnetrz itd. Maja sluzyc architektom, projektantom do robienia wizualizacji. Czasami jest tak ze mierze bardzo dokladnie jakis produkt i robie realistyczne odwzorowanie. Nie wiem czy moge zrobic tekstury ktore beda zawieraly prawdziwe logo i tekst na danym produkcie. Czy mam napisac do danej firmy z zapytaniem o pozwolenie, czy dopuki nie uzywam logo firmy na stronie jako dodatkowego elementu graficznego a tylko na modelu, to jest ok? Niektorzy modeluja sami dana marke samochodu i widze ze logo jest w miejscu w jakim powinno byc.
PYTANIE GLOWNE: jak napisac strone z prawem regulujacym korzystanie z moich uslug jako sprzedawcy i autora modeli? Tak aby np. nie mieli prawa odsprzedawac moich modeli dalej itp. Jak mam to zrobic? Sam mam napisac to co mysle ze zabezpieczy moje interesy, czy musi to byc profesjonalista? Moze moge skopiowac poszczegolne zdania od roznych ludzi ktorzy posiadaja podobne strony?
PYTANIE GLOWNE: jak napisac strone z prawem regulujacym korzystanie z moich uslug jako sprzedawcy i autora modeli? Tak aby np. nie mieli prawa odsprzedawac moich modeli dalej itp. Jak mam to zrobic? Sam mam napisac to co mysle ze zabezpieczy moje interesy, czy musi to byc profesjonalista? Moze moge skopiowac poszczegolne zdania od roznych ludzi ktorzy posiadaja podobne strony?