jak ustalić miejsce zamieszkania lub pracodawcę ojca dziecka w Belgii ?

• Autor wątku Autor wątku ula19720
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
U

ula19720

Użytkownik
Odpowiedzi
70
Mieszkam z córką w Polsce, z ojcem dziecka nie mam kontaktu, żyliśmy w konkubinacie, w lutym 2010r. wyjechał do Belgii, do Brukseli, gdzie mieszka i pracuje legalnie, w Polsce jest poszukiwany przez policję za niealimentację na swoje pierwsze dziecko, nie znam jego adresu zamieszkania ani nie mam danych jego pracodawcy (firma budowlana)oprócz jego telefonu komórkowego, wiem,że ma konto w Kredyt Banku w Brukseli, uczęszcza tam na kurs języka flamandzkiego od września, wyrobił sobie prawo jazdy (chyba międzynarodowe) w Brukseli -w Polsce nie ma prawa jazdy, bo mu zabrali za nietrzeźwość 3 razy pod rząd. Ponadto wiem, że na początku pracował na zasadzie samozatrudnienia , spółki z innymi pracownikami na budowie. Znam nr telefonu domowego jego pierwszego pracodawcy , z którym zawiązał później spółkę (samozatrudnienie) z innymi jeszcze pracownikami. To co wiem - wiem od niego, z wcześniejszych rozmów tel. i poprzez skype.
Obecnie nie mam z nim w ogóle kontaktu - odkąd powiedziałam mu że wystąpiłam o alimenty do Sądu, bo nie wysyła pieniędzy na córkę, ani prezentów -nic. Wczęsniej tylko obiecywał i na tak do zeszłego miesiąca.
Moje pytanie jest następujące:
Czy mając takie dane jak powyżej można w jakikolwiek sposób ustalić miejsce jego zamieszkania w Belgii,w Brukseli? Powiem od razu, że policja nie może albo nie chce się wysilać - chociaż mają te wszystkie dane co powyżej ode mnie. Czy Sąd, któremu napisałam te dane co powyżej o nim we wniosku o alimenty, będzie go poszukiwał, bo na chwilę obecną wezwał mnie do podania adresu jego pobytu za granicą, a nie jest on nigdzie zameldowany w Polsce?
Proszę o odpowiedź i podpowiedź.
Z góry serdecznie dziękuję za każdą odpowiedź.

Sad napewno zajmie sie ta sprawa, jednak musisz wiedziec ze sady sa bardzo obciazone roznymi sprawami i okres oczekiwania moze byc dosc dlugi. Jednak jezeli znasz wiele danych odnosnie ojca dziecka, beda one bardzo pomocne w ustaleniu jego miejsca zamieszkania/pobytu.

Powrót