M
mariko21
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 12
Wynajęłam mieszkanie, którego jestem właścicielem. Podpisałam umowę, zgłosiłam do urzędu skarbowego. Moi lokatorzy mieli przejściowe problemy w płaceniu mi czynszu. Zgodziłam się poczekać aż ich sytuacja wróci do normy. Czas płynie, a dług rośnie, za to lokatorzy nie czują się zobowiązani do jego spłacenia. Chciałabym by się wyprowadzili, lecz nie bardzo wiem jak się do tego zabrać. Napisałam do nich pismo wzywając ich do uregulowania długów. Umowa również zawiera zapis o konieczności wyprowadzki w sytuacji zalegania z opłatami. Dodam także, że umowa wygasa 16 listopada.
Czy ktoś z Was mógłby mi poradzić w jaki sposób uzyskać pomoc komornika? Czy powinnam się do niego udać przed ich wyprowadzką? Czy wolno mi wezwać policję w razie gdyby oni odmówili opuszczenia mieszkania w wyznaczonym terminie?
Bardzo proszę o pomoc.
Czy ktoś z Was mógłby mi poradzić w jaki sposób uzyskać pomoc komornika? Czy powinnam się do niego udać przed ich wyprowadzką? Czy wolno mi wezwać policję w razie gdyby oni odmówili opuszczenia mieszkania w wyznaczonym terminie?
Bardzo proszę o pomoc.