L
LexNex
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 5
Witam,
mam następujący problem:
Mój ojciec około dwa tygodnie temu, chciał wziąć w Erze telefon na abonament. Jednak podczas całej procedury okazało się, że został wpisany na listę BIK lub KRD (ew. coś innego- ojciec nie do końca pamiętał).
W związku z powyższym co powinienem zrobić, że sprawdzić czy i ewentualnie gdzie ojciec ma jakieś zobowiązania. Z tego co wiem nie ma żadnych (kiedyś miał drobne problemy, ale z nich wyszedł), więc chciałbym usunąć go z tych rejestrów.
Dla osób znających temat lub mających podobne problemy mam następujące pytania:
1. Gdzie sprawdzić czy jest się na jakiejś liście dłużników?
2. Ile to kosztuje oraz jak długo trwa?
3. Jak cała procedura wygląda od strony formalnej (jakie pisma muszę wystosować)?
Z góry dziękuję za wszelkie posty!
[/LIST]
mam następujący problem:
Mój ojciec około dwa tygodnie temu, chciał wziąć w Erze telefon na abonament. Jednak podczas całej procedury okazało się, że został wpisany na listę BIK lub KRD (ew. coś innego- ojciec nie do końca pamiętał).
W związku z powyższym co powinienem zrobić, że sprawdzić czy i ewentualnie gdzie ojciec ma jakieś zobowiązania. Z tego co wiem nie ma żadnych (kiedyś miał drobne problemy, ale z nich wyszedł), więc chciałbym usunąć go z tych rejestrów.
Dla osób znających temat lub mających podobne problemy mam następujące pytania:
1. Gdzie sprawdzić czy jest się na jakiejś liście dłużników?
2. Ile to kosztuje oraz jak długo trwa?
3. Jak cała procedura wygląda od strony formalnej (jakie pisma muszę wystosować)?
Z góry dziękuję za wszelkie posty!
[/LIST]