Jak wygenerować koszty dla firmy windykacyjnej

• Autor wątku Autor wątku dertyh
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dertyh

Użytkownik
Odpowiedzi
37
Krótka historia:
Firma windykacyjna GetBack domaga się spłaty długu z 2002 roku, oczywiście nieistniejącego (rzekome niespłacone raty), wraz z kosztami 2500zl.
Straszą mnie sądem i nakazem zapłaty o który wystąpią.
Sprawa jest oczywiście dla nich przegrana, ale nie chcę im tego mówić, aby jednak wnieśli tę sprawę do sądu.
I teraz moje pytanie:
Co zrobić aby wygenerować tej firmie jak najwięcej kosztów z tytułu opłat sądowych itp? Wiem, że z reguły wycofują pozew jeśli ktoś się odwołuje od nakazu zapłaty.

Co zrobi GetBack trudno powiedzieć. Znajdź sobie jakiegoś adwokata/radcę prawnego jak już koniecznie musisz. Może Ci to za koszty zrobi. Jak już musisz tak koniecznie...Tylko uważaj, bo znam gwiazdę która wygraną sprawę przegrała...

Wynajmij prawnika niech cię reprezentuje.

dertyh napisał:
Firma windykacyjna GetBack domaga się spłaty długu z 2002 roku, oczywiście nieistniejącego (rzekome niespłacone raty), wraz z kosztami 2500zl.
:D tradycja
dertyh napisał:
Co zrobić aby wygenerować tej firmie jak najwięcej kosztów z tytułu opłat sądowych itp?
Będzie pozew to po prostu weź pełnomocnika profesjonalnego. Nawet jak cofną pozew, to i tak zapłacą koszty zastępstwa. I to w zasadzie wszystko, nie ma sensu kombinować bo pole jest tu mocno zawężone

Powrót