Jak wyglada sytuacja z usunieciem z UK

• Autor wątku Autor wątku michas25
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

michas25

Użytkownik
Odpowiedzi
65
Witam serdecznie, z powodu braku pracy przez ostatnie kilka miesiecy zostalem zamkniety osrodku deportacyjnym i jako ze nie zrobilem nic zlego i samodzielnie poddalem sie wylotowi do kraju dostalem tak zwane USUNIĘCIE w przeciwienstwie do DEPORTACJI jest to nieco "lagodniejszy wyrok". Inormacje o tym na jak dlugo mam zakaz mialem dostac na lotnisku.. oczywiscie nic takiego nie dostalem...
1)w przypadku usuniecia (removal) na jak dlugo jest zakaz przyjazdu do Anglii. Slyszalem, ze przewaznie jest to rok czasu ale przedzial oscyluje w zakresie od 1-do 3ch lat.. czy moje informacje na ten temat sa prawdziwe?

2)probowalem uzyskad informacje na ten temat dzowniac po 20minut na telefony podane na stronach home officum, kontaktujac sie z polska ambasada, aby podala mi jakies namiary, wysylalem maile, na ktore nie dostalem odpowiedzi (moj angielski jest dosyc dobry wiec napewno pisalem w sposob zrozumialy). Moje drugie pytanie brzmi gdzie moge pytac o to na jak dlgo mam zakaz wjazdu na terytorium wysp.

Takie usuniecie jest legalne? Nigdy o czyms takim nie slyszalem.

Powrót