Jak wyjaśnić oszustwo

• Autor wątku Autor wątku Dantexxxx
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

Dantexxxx

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
16
Witam. Zalogowałem się na jednym z forów erotycznych tam poznałem dziewczynę, która namówiła mnie na spotkanie. Jako miejsce miłosnych uniesień wskazała konkretny motel. Dokonałem rezerwacji opłaciłem przyjechałem i czekałem na nią ... Przez kilka godzin sam w pokoju. Ona przestała się odzywać na portalu. Nie miałem do niej telefonu ani adresu e-mail. Po wszystkim pojechałem do domu. Potem na forum przeczytałem, że ona jest e komitywie z właścicielem motelu i że w ten sposób naciągają ludzi na to by wynajmowali pokoje. Mogę jakoś odzyskać pieniądze ?umówiłem się z nią na seks gdyby nie to nigdy bym nie wynajął tam pokoju.

Nas pytasz? Przecież nie znamy szczegółów umowy, którą zwarłeś z tą panią.
Ale ... coś mi się wydaje, że masz marne szanse. Chcesz odzyskać pieniądze od tej pani? Przecież ona żadnych pieniędzy od ciebie nie dostała.
Ale z drugiej strony - niekorzystnie rozporządziłeś swoim mieniem wprowadzony w błąd. Z tym, że podejrzewam, że pani łatwo udowodni, że miała awarię internetu i nie mogła ciebie poinformować o tym, że jednak się nie pojawi. Moim zdaniem wykazałeś się dalece idącą naiwnością - wynająłeś pokój na spotkanie z osobą, do której miałeś namiar jedynie poprzez forum erotyczne.

Nie odzyskasz pieniędzy. Po prostu wynająłeś pokój w motelu i pokój został Tobie udostępniony. Twoja umowa z motelem zapewne nie obejmowała niczego poza tym?

Dantexxxx napisał:
Witam. Zalogowałem się na jednym z forów erotycznych tam poznałem dziewczynę, która namówiła mnie na spotkanie. Jako miejsce miłosnych uniesień wskazała konkretny motel. Dokonałem rezerwacji opłaciłem przyjechałem i czekałem na nią ... Przez kilka godzin sam w pokoju. Ona przestała się odzywać na portalu. Nie miałem do niej telefonu ani adresu e-mail. Po wszystkim pojechałem do domu. Potem na forum przeczytałem, że ona jest e komitywie z właścicielem motelu i że w ten sposób naciągają ludzi na to by wynajmowali pokoje. Mogę jakoś odzyskać pieniądze ?umówiłem się z nią na seks gdyby nie to nigdy bym nie wynajął tam pokoju.

Nie ma możliwości zgłoszenia ? Przecież ona mnie na to naciągnęła ?

Umówiłeś się z panienką na randkę. Ona na nią nie przyszła. Gdzie ty tu widzisz oszustwo? Czy ona kazała ci opłacić pokój czy tylko wskazała miejsce schadzki?

Dantexxxx napisał:
Nie ma możliwości zgłoszenia ? Przecież ona mnie na to naciągnęła ?
Twierdzisz tak dlatego, że ktoś tak pisze na forum, na którym się umówiłeś. To nie musi być prawda, a już na pewno nie do udowodnienia.

Pejotwroc napisał:
Umówiłeś się z panienką na randkę. Ona na nią nie przyszła. Gdzie ty tu widzisz oszustwo? Czy ona kazała ci opłacić pokój czy tylko wskazała miejsce schadzki?

Kazała mi ogarnąć pokój na spotkanie

To teraz wskaż podstawę prawną która ją do tego uprawnia oraz która Tobie nakazuje zrealizować jej żądania

TSG napisał:
To teraz wskaż podstawę prawną która ją do tego uprawnia oraz która Tobie nakazuje zrealizować jej żądania

Wskazała wynajem konkretny jako warunek spotkania

Nikt Tobie nie kazał spełniać tego warunku.

Dantexxxx napisał:
Wskazała wynajem konkretny jako warunek spotkania

No to śmigaj do sądu i działaj. Wskaż imię, nazwisko, adres zamieszkania osoby, wobec której masz roszczenia.

Mogę wskazać hostel jako winnego podać nick dodatkowo dziewczyny z tego portalu niech ją namierza, a może ona w ogóle nie istnieje tylko właściciel hostelu nabija sobie tak klientów ?

Pejotwroc napisał:

Kazała opłacić pokój jako warunek spotkania

[FONT=&quot]Nie pisz posta pod postem, przez 20 minut jest dostępna opcja -
edit.gif
Regulamin [/FONT][FONT=&quot]§8[/FONT][FONT=&quot]
[/FONT]

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Dantexxxx napisał:
Mogę wskazać hostel jako winnego podać nick dodatkowo dziewczyny z tego portalu niech ją namierza, a może ona w ogóle nie istnieje tylko właściciel hostelu nabija sobie tak klientów ?

A czym winny tutaj hotel. Przyjechałeś do niego, wynająłeś pokój i zapłaciłeś za niego zgodnie z cennikiem. Na reszte swoich domysłów nie masz absolutnie żadnego dowodu

Dantexxxx napisał:
Mogę wskazać hostel jako winnego

Hostel jest winny tego, że dziewczyna nie przyszła na randkę??
Idź zatem i złóż zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa. Tylko nie zapomnij udowodnić swoich twierdzeń.

Powrót