jak zamknąć konto w banku za granicą????

• Autor wątku Autor wątku neeli84
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

neeli84

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
14
Mam pytanie .Czy można zamknąć konto w banku za granicą ,ale pisemnie.Gdyż jestem już Polsce .Na dzień dzisiejszy nie mogę jechać do Niemiec z powodów osobistych.Dodam,że konto mam w Haspie . Jeżeli można zrobić to pisemnie ,to w jaki sposób to pismo napisać???? Z tym ,że na tym koncie mam jeszcze pieniądze.I chciała bym uwzględnić w tym piśmie ,aby przelali mi te pieniądze na moje konto walutowe w Polsce ,a później automatycznie zamknęli.Za udzielenie jakiejkolwiek odpowiedzi z góry dziękuję. pozdr

proponuje wyslac list z proba o naliczenie kwot za prowadzenie konta na dzien np. 01.06.09 uwzglednic kwote przelewu na inne konto ( np polskiego banku) i wyslac drugi list z rozwiazaniem umowy na prowadzenie konta. dobrze byloby przeczytac na umowie jak dlugi jest okres wypowiedzenia

A czy moze posiada ktos wzor takiego pisma :roll:????

a czy wszystko trzeba zalatwiac wg jakiegos wzoru? wystarczy kilka zdan zawierajacych sedno sprawy ;)
poniewaz w brd stosuje sie rowniez forme listu elektronicznego, ktory jest rowniez wazna forma zlozenia/wypowiedzenia umowy wiec moze latwiej i taniej bedzie korespondowac mailowo ;)

ano faktycznie serdeczne dzieki:wink:

tylko problem w tym ze nie znam zbyt dobrze niemieckiego a niestety kumpela mi nie pomoze :(pozdr

to proponuje napisac po polsku i dac do przetlumaczenia albo innemu znajomemu albo tlumaczowi, no chyba ze ktos stad podejmie sie tego ;)

Powrót