jak zmusić wierzyciela

• Autor wątku Autor wątku pawełwr
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

pawełwr

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
jak mam zmusić wierzyciela do udokumentowania mojego długu ?
Otóż mam (miałem?) zadłużenie w spółdzielni mieszkaniowej , po otrzymaniu nakazu zapłaty kwotę w nakazie zapłaciłem , po paru dniach otrzymałem pismo od komornika o zadłużeniu w rozmowie z nim dowiedziałem się że jego postępowanie dotyczy długu do 2001 roku , fakt było zadłużenie w tym czasie ale wpłacałem nie regularnie kwoty od 1200 do 5000 . Mój wierzyciel nie chce mi udowodnić długu z tego okresu tylko kieruje mnie do komornika.Co mam zrobić , czy zostaje mi tylko napisać powództwo przeciw egzekucji ?

To nie jest czat!
Daj Expertom czas aby przeczytali Twoj post, czasem moze to potrwac pare dni.

Po prostu chyba nie do końca zrozumieli post.
Wydaje mi się, iż z niego wynika, iż spłacił pan kwotę objętą nakazem, ale miał inny dług wobec spółdzielni (nie objęty nakazem), a teraz spółdzielnia wszczęła egzekucję na podstawie tego nakazu.

Jeżeli jest tak jak napisałam powyżej, to proszę sprawdzić, co wskazał pan jako tytuł przelewu przy wpłacie kwoty objętej nakazem.

tego nie wiem bo spółdzielnie nie chce mnie poinformować za jaki okres jest ten dług i nie potrafi mi tego udokumentować wysyła mnie do komornika który twierdzi że odsetki są liczone od listopada 2001 tak samo jak nakaz zapłaty który już zapłaciłem , czarna magia

komornik dziala na podstawie jakiegoś tytułu...- jakiego?

nakazu sądowego z 2002 roku , nie chodzi mi o sam dług bo był chodzi mi o sposób w jaki wierzyciel naliczył odsetki bo z moich wyliczeń wynika że odsetki były liczone od odsetek odsetek i mam od spółdzielni pismo z wyliczeniami że tak właśnie liczyli , i o to czy "dług" który spłaciłem nie jest zdublowany

właśnie dostałem pismo ze spółdzielni że mam u nich nadpłatę w kwocie 7433,11 zł , dzwonię do działu windykacji spółdzielni i mówią " że ich to nie obchodzi " i że mam iść do komornika to załatwiać , to skąd mam dług ?
na jakiej podstawie założyli mi sprawę w sądzie ? jestem już głupi od tego

Powrót