Jak znalezc wlasciciela dzialki?

• Autor wątku Autor wątku ludmilka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

ludmilka

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam, od sierpnia 2006 szukam w okolicach Warszawy dzialki budowlanej okolo 1000m2. Ostatnio taka namierzylismy ale nie w ogloszeniach tylko w realu :)
Jak dowiedziec sie kto jest jej wlascicielem.
W rejestrze gruntow nie chcieli podac nam danych wlasciciela bo chroni je
ustawa o ochronie danych osobowych.
Macie jakies inne sposoby?
:o

Witam ,dowiedżcie sie w geodezji powinni podać chociaż imię i nazwisko bo to jest jawne.

Może nie tak - poprosić o numer działki i numer księgi wieczystej. W sądowym wydziale ksiąg wieczystych otrzymacie informacje, kto jest właścicielem działki (oczywiście, jeśli założono księgę), bo księgi wieczyste są jawne.

Witam ponownie,
W ksiegach wieczystych juz bylismy bo od urzedasa dowiedzielismy sie tylko numer ksiegi, ale po imieniu i nazwisku nie znajde wlasciciela. Jan Nowak moze miszkac wszedzie, wiec jak moge go namierzyc.
Bylismy juz u sasiadow i soltysa i nic.
Buuuuuuuu- zaraz trafi mnie slag- a bylam juz tak blisko od kupna wymarzonej dzialki :(

Jako "urzędas" (nadmienię, że czuję usprawiedliwioną chyba awersję do tegoż słowa) podpowiem Ci jeszcze - zwróć się do Centralnego Biura Adresowego, bo w gminnym referacie podatkowym też chyba sprawdziłaś - nikt nie opłaca podatku ?

Witam ,znalazłem się w podobnej sytuacji - muszę znależc osobę która jest zameldowana z dziećmi w Elblągu na jednym adresie ,ale nie mieszka tam bo sprawdziłem, dom zrujnowany nadający się do rozbiórki , konkubent ją gdzieś wywiózł niewiadomo gdzie ,prawdopodobnie jest w więzieniu -ale jak to sprawdzić ....ciotka tej osoby aż boi się pomyśleć co mógł jej zrobić i dzieciom pewnie za to odsiaduje wyrok.Możecie coś poradzić .......

Powrót