M
Magdalena009
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 5
Witam serdecznie, problem dotyczy mojego narzeczonego. Posiada on w banku PKO BP konto osobiste na które wpłacał wszystkie dodatkowe pieniądze na czarną godzinę. Jak się okazało konto jest zajęte przez 2 komorników (był trzeci komornik, ale po długiej batali przyznał rację że pesel narzeczonego jest niezgody z peselem dłużnika i to nie jego ściga, mimo identycznego imienia i nazwiska). Niestety nie wiemy kim są pozostali komornicy i z jakiego tytułu wystąpił nakaz egzekucyjny. Narzeczony przebywał za granicą, a w jego domu nie odbierali listów za niego. W PKO nie uzyskaliśmy takiej informacji, ponieważ pracownica zasłoniła się tajemnicą, a na dodatek odmówiła wypłaty kwoty wolnej. I tu moje pytanie do Państwa, czy jest możliwość uzyskania informacji o tych komornikach w jakiś inny sposób? Dodam, że na chwilę obecną narzeczony przebywa w zakładzie karnym i ma do dyspozycji tylko listy lub telefony. Ewentualnie pod koniec tego miesiąca wyjdzie na przepustke i bedzie mógł uczynić mnie pełnomocnikiem lub współwłaścicielem konta, pójść osobiście się czegokolwiek dowiedzieć.