Jaka kara ?

• Autor wątku Autor wątku Piter89
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Piter89

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam . Jaka kare mozna dostac za oszustwo internetowe ( allegro ) na kwote ok 4tys zl . Grzywna ? Wyrok w zawieszeniu ? 3 miesieczny areszt ? Prosze o odp . Pozdrawiam

art. 286 &1 KK - zagrożenie karą od 6 miesiecy do 8 lat pozbawienia wolności...

A jak mozna sie z tego wykrecic ?

No wykręcić to się nie da. Jeżeli popełniłeś to przestępstwo to jedyna rada jaka mi się nasuwa to przyznać się do winy, złożyć wyjaśnienia na policji i złożyć wniosek podczas przesłuchania o dobrowolne poddanie się karze bez przeprowadzenia rozprawy (art. 335 kpk). I wtedy Prokurator zaproponuje karę a Sąd albo się przychyli do tej propozycji albo nie ale raczej się przychyli.
A tak poza tym to moja rada jest prosta: nigdy więcej nie popełniaj nawet najdrobniejszego czynu karalnego:ok:

Czyli w razie dobrowolnego poddania sie karze jaki wyrok moze byc ?

Witam. Mam pewien problem rok temu w wieku 17 lat oszukalem na allegro kilkanascie osob na laczna kwote okolo 7tys zł. mialem sprawe poczym dostalem kuratora..... Zdazylo Mi sie teraz tak jakby oszukac na 2 tys zł.. chociaz to troche inaczejk wyglada, mam 18 lat i nie bylem nigdy karany, bo tez paiery mam czyste... CO MI ZA TO GROZI??

ukf - patrz mój wcześniejszy post....

Piter - ja bym ci w imieniu prokuratora zaproponował - 6 miesięcy pozbawienia wolności w zawieszeniu na 3 lata+ naprawienie szkody+ grzywna powiedzmy 2 000 PLN+ pokrycie kosztów postępowania+ kurator

Powrót